31 ilde 2 gün sokağa çıkma yasağı

31 ilde 2 gün sokağa çıkma yasağı
10.04.2020
A+
A-

İçişleri Bakanlığı, 30 büyükşehir ve  Zonguldak’ta 48 saat boyunca sokağa çıkma yasağı geldiğini duyurdu.

Corona virüsü tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından kritik bir karar alındı. İçişleri Bakanlığı 31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “10.04.2020 tarihi saat 24:00 ile 12.04.2020 tarihi saat 24:00 arasında Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Bakanlığın saat 22.15 itibariyle valiliklere gönderilen genelgenin tüm detayları kamuoyuyla paylaşacağı bildirildi.

Valiliklere gönderilen yazıda, “Şehir giriş-çıkış kısıtlamasına gidilen büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz ile zonguldak ili için alınan tedbirlerin salgına olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla haftasonunu kapsayacak şekilde ilave kısıtlamalara gidilmesi kararlaştırılmıştır.

Bu kapsamda cuma günü 24:00 dan pazar gecesi 24:00 e kadar her hangi bir yaş kısıtlaması olmaksızın tüm vatandaşlarımıza yönelik (istisna halleri dışında) sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi kararlaştırılmıştır.

Sokağa çıkma yasağından istisna tutulan işyerleri ve kişiler birazdan gönderilecek genelgede belirtilecektir” ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.