Zafer Partisi’nin yükselişi muhalefeti rahatsız etti

Zafer Partisi’nin yükselişi muhalefeti rahatsız etti
16.06.2022
A+
A-

Fatih Altaylı: Özdağ’ın yükselişi dikkat çekici, diğer muhalefet partileri AKP’ye çalışıyor.

Köşesinde Ümit Özdağ ve Zafer Partisi’ni mercek altına alan Fatih Altaylı, Altılı Masa’yı kastederek “Özdağ’ın yükselişi muhalefeti rahatsız ediyor” tespitinde bulundu.

Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın liderliğinde kurulan Zafer Partisi’nin varlığı, bir yıl dahi olmadan siyasetin gündemini ve dengeleri değiştirdi. Bütün sansür uygulamalarına rağmen medya mensuplarının giderek daha fazla dikkatini çekmeye başlayan Zafer Partisi’nin yükselişi, bu kez de Habertürk yazarı Fatih Altaylı’nın gündemindeydi.

Tecrübeli gazeteci, ciddi bir potansiyel yakaladığını ifade ettiği Özdağ’ın liderliğindeki partinin dikkat çekici bir yükseliş içerisinde olduğunu kaydetti. Anketlere atıfla yüzde 4’e ulaştığını ifade ettiği Zafer Partisi’nin birçok partiyi geride bıraktığını belirten Altaylı, “Saadet’ten fazla, Yeniden Refah’tan fazla, Gelecek’ten fazla, Memleket’ten fazla, muhtemelen DEVA’dan da fazla. Tüm partilerden de oy çalıyor. En çok İYİ’den, sonra MHP’den, sonra CHP’den. En az oy çaldığı parti ise AK Parti. Belli ki, AK Partililerin büyük bölümü ya Ensar Muhacir’e inanmış ya da ucuz işgücünün cazibesine kapılmış. Ama Özdağ’ın oradaki etkisi düşük” ifadelerini kullandı.

Altılı Masa çevresinde toplanan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DP, DEVA ve Gelecek partilerinin Zafer Partisi’ne yönelik ‘iktidara çalışıyor’ suçlamasına da değinen Altaylı, yazısına şöyle devam etti:

“Özdağ’ın yükselişi muhalefeti rahatsız ediyor ve Özdağ’ın iktidara çalıştığını düşünüyor, söylüyorlar.

Peki iktidara çalışan gerçekten Özdağ mı, yoksa muhalefetin bizzat kendisi mi!

Türkiye’de Suriyeli ve Afgan sığınmacıların yarattığı rahatsızlık bu kadar bariz, bu kadar açıkken, milli maçlarda bile tribünler bu hassasiyeti yansıtıyorken, rahatsızlık mahalle mahalle, sokak sokak hissediliyorken bu konuda bu kadar duyarsız kalmak, bu konuda iktidardan farklı tek kelime söyleyememek, bu konuda tutarlı ve inandırıcı bir politika üretip, bunların nasıl geri yollanacağını halka anlatmamak, anlatamamak ve koskoca bir siyasi araziyi, koskoca bir toplumsal duyarlılık alanını Ümit Özdağ’a bırakmak kime yarıyor!

Ümit Özdağ AK Parti ile mi anlaşmış, onlara mı çalışıyor bilemem.

Beni de ilgilendirmez.

Ama muhalefetin AK Parti’ye çalıştığını görüyorum.

Ne yazık ki, herkes görüyor.”

(habererk.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.