Zafer Partisi, saha çalışmalarına başladı

Zafer Partisi, saha çalışmalarına başladı
04.09.2021
A+
A-

Zafer  Partisi  Genel Başkanı Prf. Dr. Ümit Özdağ, başkan yardımcıları ve Ankara İl yönetimiyle birlikte, Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı ve yönetim kurulunu ziyaret etti.

Mobilya sektörünün sorunlarını dinleyen ve bölge esnafını da ziyaret eden  Zafer Partisi Genel Başkanı  Prf.  Dr. Ümit Özdağ, KOBİ esnaf ve sanatkarların yaşadığı sektör sorunlarına çözüm önerilerini sundu.

İŞTE ZAFER PARTİSİ’NİN KOBİ – ESNAF VE SANATKARLARIN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Esnaf son süreçte salgın ve ekonomik krizin etkisiyle zarar gören kesimdir. Adeta depremde yıkılan binanın altında kalan depremzede gibidir. Binanın altında “Kimse var mı?” diye bağırmaktadır. Ancak bir ses, bir cevap gelmemektedir.

Zafer Partisi esnafın sesini duymakta ve cevap vermektedir.

Ekonomide önermiş olduğu Planlı Sürdürülebilir Kalkınma Programı ile;

12 yıllık temel eğitim, mesleki ve teknik ağırlıklı hale getirilecek ve esnafımızın ihtiyaç duyduğu yardımcı eleman bulma sıkıntısı sona erdirilecektir.

Partimiz; hayat boyu öğrenmeye vereceği önem ile hem çıraklık eğitiminde hem de yetişkinler eğitiminde her meslek grubunun ihtiyaç duyduğu eğitim açığını ücretsiz olarak kapatacaktır.

Partimiz; programında öngördüğü Sürdürülebilir Planlı Kalkınma sayesinde ülke içinde üretimi esas alan yaklaşımıyla milli geliri artıracak ve bu gelir hanedan fertlerine, 5 müteahhide değil, tüm toplumun refahına tahsis edilecektir.

Ülkemizin sahip olması gereken ekonomik hayat sahaları belirlenerek tüm sektörlerin ihtiyaç duyduğu üretim kapasitelerine eriştirilecektir.Türkiye bir üretim ve ihracat üssü haline getirilecektir.

Partimiz, geliştirdiği ulaştırma projeleri ve belirlediği yeni demiryolu güzergahlarıyla taşımacılığı demiryoluna kaydıracak ve nakliye maliyetleri % en az 50 ucuzlatılacaktır.

Partimizin öngördüğü Sürdürülebilir Planlı Kalkınma ile tüm tarımsal ürünler, et ve süt ürünleri, ormancılık ve balıkçılık ürünlerinin miktarı artırılacak, tedarik maliyetleri düşürülecektir.

Esnafımızın yukarıda sıralanan sorunlarını kısa süre içinde çözmek için;

  • Yeni işyeri açacak esnaflarımıza 5 yıl süreyle vergi indirimi sağlanacaktır.
  • Diğer meslek gruplarında uygulanan akaryakıt indiriminin kapsamı genişletilerek şoför esnafına da akaryakıt indirimi sağlanacaktır.
  • Şoför esnafının, araçlarının yenilenmesi için 1 kereye mahsus ÖTV ve KDV muafiyeti getirilecektir.
  • SGK prim teşviki genişletilerek esnafların istihdam ettiği işçilere de uygulanacaktır.
  • Asgari ücret vergiden muaf tutulacaktır.
  • Çırak ve kalfaların sosyal güvenlik primleri belli bir oranda devletçe karşılanacaktır
  • Esnaf ve sanatkârların kullandığı enerjide indirim sağlanacaktır.
  • Belli bir miktara kadar, düşük faizli kredi finansman desteği artırılacak ve faiz oranları düşürülecektir.
  • Esnaf ve sanatkârların prim borçları yeniden yapılandırılacak ve ödeme kolaylığı sağlanacaktır. Prim borçlarına uygulanan gecikme faiz oranları yıllık enflasyon oranına denk olacaktır.
  • Katılımcı yönetim anlayışı kapsamında SGK genel kurullarında tarım sigortalıları ile kendi nam ve hesabına çalışan esnaf ve sanatkârlarımıza ayrı ayrı temsil imkânı sağlanacaktır.
  • Emekli esnaflarımızdan kesilen sosyal güvenlik destek primleri alınmayacaktır.
  • Şehir içinde yeni AVM’ler açılmasına izin verilmeyecektir.
  • Otomotiv sektöründeki firmaların bakım ve servis hizmetleri yeniden düzenlenerek, bu hizmetleri esnaf ve sanatkarlarımızın vermesi sağlanacaktır.
  • Mobilyacı esnafımızın ihtiyaç duyduğu ucuz malzeme temini tasarım ve imalat imkanlarının geliştirilmesi için ağaç sanayi alanına yönelik yeni bir düzenleme yapılacak, üniversitelerimizde mobilya tasarım birimlerinin sayısı arttırılacak ve makina teçhizat yatırımları vergi indirimine tabi olacaktır.
  • Ekonomik kriz ve Covid-19 kaynaklı iş ve gelir kayıplarını telafi etmek üzere çıkarılan hibe desteği yeniden gözden geçirilecek, miktarı artırılacak, uygulanacak zemin genişletilecektir.
  • Esnaf ve Sanatkarların kredi imkanlarını geliştirmek üzere Halk Bankası hisselerinin bir bölümü esnaf ve sanatkarlarımıza hibe edilecektir.Bu meslek grubunun banka yönetim kurulunda ağırlıkla temsil edilmesi sağlanacaktır.
  • Suriyeli esnafın, Türk esnafı ile haksız rekabet yapması engellenecektir.
  • MEB’den meslek liselerine gönderilecek yönerge ile terzi, köşger (ayakkabı tamircisi), saraç, halıcılık, bakırcılık gibi unutulmaya yüz tutmuş esnaf ve zanaatkarların hibe desteği ile çırak ve kalfa yetiştirilmesi sağlanacaktır.

Zafer Partisi’nin, uzman kadroları, bilim ve bilgi temelinde hazırlanan projeleri ve millet sevgisine dayanan özverili çalışmasıyla;Zafer Partisi iktidarının ilk 5 yılı içinde sorunları çözülmüş, zenginlik ve barış içinde birlikte yaşayan, toplumun orta kesimi güçlenmiş, her ferdinin ülke zenginliğinden azami yararlandığı bir ülke haline getirilecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.