Zafer Partisi: Özdağ’a yönelik halkı kin ve düşmanlığa tahrik suç isnadını kabul etmiyoruz

Zafer Partisi: Özdağ’a yönelik halkı kin ve düşmanlığa tahrik suç isnadını kabul etmiyoruz
31.12.2021
A+
A-

Zafer Partisi: Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suç isnadını asla kabul etmiyoruz.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, İzmir’de girdiği bir kuyumcuda Suriyeli işletmeciyle diyaloğu  konu olmuş,  bunun üzerine İzmir İl Emniyet Müdürlüğü suç duyurusunda bulunmuştu.

Görüntülerle ilgili açıklama yapan Zafer Partisi, Özdağ’a yönelik suçlamaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Zafer Partisi’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“27.12.2021 tarihinde İzmir’de yapılan esnaf ziyareti sırasında tesadüfi ziyarette şahısla yapılan sohbette hiçbir zorlama olmaksızın, şahsın kendi rızasıyla göstermiş olduğu, nüfus cüzdanı, silah taşıma ruhsatı ve vergi levhasını nüfuzu kötüye kullanma ve özel hayatın gizliliğini ihlal olarak değerlendirilmiştir.

Şahısla yapılan sohbetin videosunda, Suriyeli olduğunu, 2 yıl önce vatandaşlık aldığını ve buna istinaden kartını gösterir misin denilerek, şahsın rızasıyla nüfus cüzdanı ve silah ruhsatını da beraberinde gösterdiği ve silahın markası konusunda sohbet ettiği de görülmektedir. Sözü geçen videoda Suriye uyruklu vatandaşın kimlik bilgileri gizlenmiş, özel hayatın gizliliği konusundaki hassasiyetimiz de gösterilmiştir.”

“HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK SUÇ İSNADINI ASLA KABUL ETMİYORUZ”

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suç isnadı ise tarafımızca asla kabul edilemeyecek bir suçlama olup, Suriye asıllı vatandaşla yapılan sohbette bunun bir örneğidir. Biz Zafer Partisi olarak, Suriyelilerin Türkiye’nin ve Türk milletinin düşmanları değil, dostları olarak ülkelerine dönmelerinin gerekliliğini kuruluşumuzdan itibaren dile getirmekteyiz.”

“VATANDAŞLIK ALAN SURİYELİLERİ NEYE GÖRE VE HANGİ KRİTERLER DOĞRULTUSUNDA VATANDAŞLIK ALDI?”

“Kamuoyunun önünde hükümete ve Zafer Partisi lideri başta olmak üzere, partimiz mensuplarını faşizmle suçlayanlara da şunları sormak istiyoruz; vatandaşlık alan Suriyelileri neye göre ve hangi kriterler doğrultusunda vatandaşlık aldı? Bugüne kadar kaç Suriyeli vatandaşlık aldı ve neden vatandaşlık alan kimseler Resmi Gazete’de yayınlanarak Türk halkının bilgisine sunulmadı?

Türkçeyi dahi zor konuşan, savaştan kaçıp ülkemize sığınan Suriye asıllı şahıs, psikolojik rahatsızlık bakımından sakınca bulunmadığına dair doktor raporu ile MMPI olarak adlandırılan 566 soruluk ‘Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (Psikometri Testi)’ni nasıl geçti ve silah ruhsatı aldı? Kuyumculuk ve benzer iş kollarında iş yeri açma konusunda belli şartların sağlamasını Türk Milleti’nden  talep eden ilgili bakanlığa konuya ilişkin soru önergesi sunacağız.”

“NAGEHAN ALÇI’YA ALLAH’TAN VİCDAN VE AKIL DİLİYORUZ”

“Türkçe bilmeyen Suriyeliye silah taşıma ruhsatı veren İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün Genel Başkanımız ile ilgili suç duyurusunda bulunduğunu Saray Rejiminin Basın Temsilcisi Nagehan Alçı’nın duyurmuş olması ise hiç şaşırtıcı değil.

Nagehan Alçı’ya Allah’tan vicdan ve akıl diliyor, bağımsız olarak görevini layığıyla yerine getirmeye çalışan basın camiasında kara bir leke olarak yer edindiğini de bildirmek isteriz. Kamuoyuna saygıyla sunulur.”

(haberiniz.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.