Ümit Özdağ sınıra mayın yerleştirecek!

Ümit Özdağ sınıra mayın yerleştirecek!
26.06.2022
A+
A-

Adana il kongresinde konuşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yarın Reyhanlı’ya giderek Türkiye-Suriye sınırına mayın yerleştireceğini açıkladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yarın Suriye sınırındaki Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gideceğini belirterek, “Reyhanlı’da, Türkiye-Suriye sınırına, iktidara geldiğimizde tamamlamak üzere ilk mayını yerleştireceğiz” dedi.

Özdağ, partisinin Birinci Olağan Adana İl Kongresi’ne katılmak ve il binasının açılışını yapmak üzere kente geldi.

Adana’da yaptığı konuşmada partisinin sığınmacılarla ilgili politikasına değinen Özdağ, “Türk milleti, Haziran 2023’te ‘Artık istemiyoruz, bunlar gitsin’ der ve Zafer Partisi’ni desteklerse; hazırladığımız Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile herkesi bir yıl içerisinde ülkesine göndereceğiz” dedi.

“Yeni mültecilerin gelmesini engellemek için ise sınırda çok kapsamlı bir savunma tedbiri geliştiriyoruz” ifadelerini kullanan Özdağ, yarın Reyhanlı’ya giderek Türkiye-Suriye sınırına mayın yerleştireceğini açıkladı.

Ümit Özdağ, “Türkiye sınırındaki mayınların sökülmesiyle sonuçlanan Ottawa Antlaşması’ndan çekileceğiz. Yarın Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gidiyorum. Reyhanlı’da, Türkiye-Suriye sınırına, iktidara geldiğimizde tamamlamak üzere ilk mayını yerleştireceğiz. Buradan tüm dünyaya duyuruyorum” diye konuştu.

OTTAWA SÖZLEŞMESİ NEDİR?

Ottawa Antlaması, 1 Mart 1999 tarihinde yürürlüğe girdi. Dünyada büyüyen mayın sorununa karşı; anti-personel mayınlarının kullanılması, stoklanması, üretilmesi ve transferinin yasaklanması ve imhasına dair sözleşme, 146 ülke tarafından imzalandı.

Türkiye’nin “Anti-Personel Mayınların Kullanımının, Depolanmasının, Üretiminin ve Devredilmesinin Yasaklanması ve Bunların İmhası ile İlgili Sözleşme”ye (Ottawa Sözleşmesi) katılmasına ilişkin yasa, 12 Mart 2003 tarihinde Meclis’te kabul edildi. Sözleşme Türkiye açısından 1 Mart 2004’te yürürlüğe girdi.

İNGİLİZ GAZETESİ’NE AÇIKLAMA YAPTI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İngiliz Sunday Times’a gazetenin Türkiye muhabiri Louise Callaghan’a röportaj verdi. Gazete röportajı sunarken, “Türkiye’nin Ukip’i, ekonomik krizi kullanarak mültecilere nefreti kamçıladı” başlığını kullandı.

Sunday Times, “Türkiye’de yeni bir siyasi parti, ekonomik kriz için mültecileri suçlarken Suriyeli ve Afganlar korku içinde yaşıyor.

Yıllar boyunca Ümit Özdağ Türkiye siyasetindeki bir demagogdu, Türk insanının saflığına odaklanan bir milliyetçiydi. Şimdi Türkiye ekonomisi krizin içindeyken ve kamunun milyonlarca mülteciye karşı bakışı değişirken, yeni bir mesajla destek topluyor: Her birini geldikleri yerlere geri gönderin. Her birini” yorumuna yer verdi.

Gazete, “Özdağ ve ufak ama yükselişe geçen Zafer Partisi büyük bir etki yaratmaya başladı ve daha büyük partileri de yabancı karşıtı sosyal medya kampanyalarına çekmeye başladı. Bu kampanyalarda Türklerin yaşadıkları zorluklara yumuşak hedef gösterdi” ifadesini kullandı.

İngiliz gazetesine İstanbul’da röportaj veren Özdağ, “Türkiye’de çok sorun var ve mülteci krizi en büyük problem. Bu sadece ulusal güvenlik sorunu değil, şu an yaşanan ekonomik krizin de en önemli sebeplerinden birisi” dedi. Gazete, üniversitede ders veren Özdağ’ın İngilizcesinin çok iyi olduğuna da dikkat çekti.

“TECAVÜZE UĞRAMAKTAN KORKMAK İSTER MİSİN” DİYE SORDU

Röportajda Özdağ’ın sosyal medyadaki etkisinin de giderek arttığı belirtilerek, “Her ne kadar partisi geçen yıl kurulmuş olsa ve sadece anketlerde yüzde 1.5 oy alsa da Özdağ’ın etkisi artıyor. Sosyal medya platformları düzenli olarak paylaşım rekoru kırıyor.

Bloomberg’in analizine göre Erdoğan’ın paylaşımlarındaki beğeni sayılarını geride bırakıyor. Özdağ, ”bir troll ordusu yönetmediğini söyledi” denildi.

Popülist sağcı duruşun Avrupa genelinde de yayıldığına dikkat çekilirken Özdağ gazeteciye, “Akşam sokakta yürürken tacize uğramak ister misin? Memleketinde gece geç saatte evine dönerken endişeli olmak ve acaba tecavüze uğrar mıyım diye düşünmek ister misin” diye sordu.

Özdağ’ın röportaj boyunca bazı iddialarda bulunduğu ve bu iddiaların ise istihbarat kaynakları olduğu dile getirildi.

(ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.