Zafer Partisi İlçe Başkanı Şenkuyumcu’dan tarihçi Şimşirgil’e sert tepki

23.10.2021
A+
A-

Atatürk ve silah arkadaşlarının inkılaplarını eleştirmek senin haddine mi!

Zafer Partisi Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Köksal Şenkuyumcu, tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in Atatürk devrimleriyle ilgili sözlerine sert tepki gösterdi.

İlçe Başkanı Şenkuyumcu, ”Prof. Şimşirgil’in ilçemizin adını taşıdığı kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve yol arkadaşlarının yapmış olduğu devrimleri – inkılapları eleştirmesi çok büyük bir talihsizliktir.” dedi.

Mustafakemalpaşa Kitap Fuarı’nda tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in Atatürk devrimleriyle ilgili haddini aşan sözlerine muhalif parti ilçe başkanlarından tepki gecikmedi.

Tarihçi Şimşirgil’e ilk tepki Zafer Partisi Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Köksal Şenkoyuncu’dan geldi.

İlçe Başkanı Köksal Şenkuyumcu; ”Prof. Şimşirgil’in ilçemizin adını taşıdığı kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve yol arkadaşlarının yapmış olduğu devrimleri – inkılapları eleştirmesi haddini aşan bir ifade olmuştur’ ifadelerini kullandı.

Başkan Şenkoyuncu açıklamasında şunları söyledi:

“Bildiğiniz üzere bu yıl ikincisi gerçekleşen kitap fuarı ilk günden beri takdirle karşıladığım bir fuardır. İlçe insanımızın kitaba gösterdiği değeri yakından görmemize vesile olmuştur. Fakat bu sene gerçekleşen fuarda konuşmacı olarak çağrılan ve kendisini tarihçi olarak tanımlayan bir profesörün Mustafakemalpaşa yazısı önünde Cumhuriyet inkılaplarına olan söylemi bizi fazlasıyla üzmüştür. Mehmet Kanar’ın belediye imkanları ile çağırdığı bu profesörün fikri yapısını bilmemesi mümkün değildir. Konuşma yapması için çağrılan ve yaptığı konuşmada ilçemizin adını taşıdığı kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve yol arkadaşlarının yapmış olduğu devrimleri – inkılapları eleştirmesi çok büyük bir talihsizliktir. Yine aynı şekilde Sayın başkanın bu konuşma üzerine kendisini tebrik ederek tarihe ışık tuttuğunu söylemesi daha da büyük bir talihsizliktir. Bu söylemlerin anlık bir gaflet ile gerçekleştiğini düşünüyor ve Sayın belediye başkanının en kısa zamanda halkımızdan özür dilemesini bekliyoruz!” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.