Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Taşkaya’dan ‘6’lı masa buluşması’na tepki

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Taşkaya’dan ‘6’lı masa buluşması’na tepki
21.04.2022
A+
A-

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Taşkaya’dan 24 Nisan göndermesi geldi.

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi’nden oluşan 6’lı masa, 24 Nisan’da Demokrat Parti’nin ev sahipliğinde bir araya gelecekler.

Genel Başkan Gültekin Uysal’ın toplantının gündemine ilişkin olarak liderlere ziyareti devam ediyor.. Liderlerin yuvarlak masa buluşmasında geçtiğimiz haftalarda tartışma konusu olan milletvekili seçimlerinde ittifaklar konusu da gündemde olacak.

Öte yandan DP Genel Başkanı Uysal’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı adayı için getirdiği 3 kriter arasında yer alan ‘20 yıllık AKP döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak’ şartına ilişkin bir değerlendirmeyi de, 24 Nisan buluşmasında yapması bekleniyor.

Geçtiğimiz ay gerçekleşen toplantıdan çıkan iki ayrı çalışma grubundan biri olan seçim güvenliği konusunda 6 parti bir araya gelerek henüz bir çalışma başlatmadı. Ancak parti kurmaylar ortak bir çalışma toplantısı yapılmamış olmasının konunun beklemede olduğu anlamına gelmediğini siyasi partilerin bu konudaki çalışmalarına başladıklarını kaydettiler. Bu hafta sonu yapılacak toplantıda seçim güvenliği, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’in yol haritasına dönük çalışmalarda liderlerin gündeminde olacak.

TAŞKAYA’DA 24 NİSAN TARİHİNE GÖNDERME

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya yaptığı açıklamada 24 Nisan tarihine tepki gösterdi.

Taşkaya “Kime neyin mesajını veriyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Adem Taşkaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Millet İttifakı 6+1 masası, “28 Şubat” tarihine özel atıfta bulunarak bildiri yayınlamıştı. Sonraki toplantıyı Ermeni Soykırımı yalanının anıldığı “24 Nisan”da yapmaları da çok manidar! Kime neyin mesajını veriyorsunuz?”

(kaynak: medyasiyaset.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.