Zafer Partisi Bursa’dan BURULAŞ’ın seyahat kartları uygulamasına tepki

Zafer Partisi Bursa’dan BURULAŞ’ın seyahat kartları uygulamasına tepki
08.11.2023
A+
A-

Zafer Partisi Bursa İl Başkan yardımcılarından Av. Savaş Mustafa Duman, BURULAŞ’ın güncellenen seyahat kartları uygulamasına tepki geldi.

Güncellenen BURULAŞ seyahat kartları ile ilgili uygulama üzerinden yapılan kart dolumlarından komisyon alınmaya başlanması üzerine Zafer Partisi Bursa İl Başkan yardımcılarından Av. Savaş Mustafa Duman bir açıklama ile tepkisini dile getirdi.

BURULAŞ’ın komisyon uygulamasının hukuka aykırı olduğunu, hiçbir iş yerinin bankaya ödediği komisyonu tüketiciye yükleme hakkı olmadığını belirten Zafer Partisi İl Başkan Yardımcısı Av. Savaş Mustafa Duman, ”5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu’nun 17. maddesinde “Üye iş yerleri, kart hamillerinin yapmış oldukları mal ve hizmet alımlarının bedelini banka kartı ya da kredi kartı ile ödeme taleplerini kabul etmek zorundadır.” açıklamasında bulundu.

Bu zorunluluğun indirim dönemlerinde de geçerli olması gerektiğinin altını çizen Av. Savaş Mustafa Duman, ”Üye iş yerleri, kart hamilinden kartın kullanılması dolayısıyla komisyon veya benzeri bir isim altında ilave bir ödemede bulunmasını isteyemez. Bu hükme aykırı davranılması halinde, üye iş yeri anlaşması yapan kuruluşlar tarafından üye iş yeri sözleşmesi feshedilir ve bir yıl süreyle yeni bir sözleşme yapılamaz.” hükmünün yer aldığını anımsattı.

Av. Savaş Mustafa Duman, ayrıca konunun Tüketici Hakem Heyetine başvuru yapılarak takip edileceğini bildirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.