Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Aydın’dan Prof. Şimşirgil’in Atatürk devrimleri ile ilgili sözlerine sert tepki

24.10.2021
A+
A-

Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Halil İbrahim Aydın, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in Mustafakemalpaşa Kitap Fuarı’nda yaptığı konuşmada Atatürk devrimleriyle ilgili haddini aşan sözlerine sert tepki gösterdi.

Başkan Aydın, yaptığı açıklamada, ”Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in ilçemizin adını taşıdığı kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve yol arkadaşlarının yapmış olduğu devrimleri – inkılapları ile ilgili hadsiz konuşmasının yapılma sebebi ve yerinin özellikle seçildiği aşikar olunmuştur.” ifadelerini kullandı.

”BAY PROF. DR. unvanlı zat; gerçek şudur ki bu dönemde cehalete akademik unvan kazandırılmıştır. Siz de yaptığınız cehalet konuşması ile bu fikrimizi doğruladınız.” diyerek tepkisini dile getiren Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Halil İbrahim Aydın, ”Bu sebeple Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin müsebbibi olduğu kitap fuarının düzenleyicilerini kınıyoruz ve en kısa sürede kamuoyundan özür dilemelerini bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Halil İbrahim Aydın’ın açıklaması şöyle:

”Adından da anlaşılacağı üzere, Bursa ilimizin nadide ilçelerinden biri olan Mustafakemalpaşamız’da Kitap Fuarı düzenlenmiştir. Böylesine önemli bir etkinlikte gayri ciddiyetsizce konuşturulan sözde Prof. Dr unvanlı kişiye hatırlatmak isterim ki; yedi düvel işgalci emperyalist devletlerin.. ‘..hasta adam..’ dediği Osmanlı’nın küllerinden, tam bağımsız Türkiye cumhuriyetini kuran, askeri deha ve büyük taktisyen başbuğ Atatürk’tür.

Bu büyük Türkçü, Kurtuluş Savaşı öncesi hazırlıklarda, “halkın iradesi kendi geleceğini belirleyecektir” diyerek manda ve himayeciliği reddetmiş, ‘..Ya Tam Bağımsızlık, Ya Tam Bağımsızlık..’ öngörüsünü Kurtuluş Savaşında  gerçekleştiren Türkün başbuğudur.

Ülke sathında; okuma ve yazma oranının %2’lerde olduğu, devlet dilinin halkın bilmediği Osmanlı’ca yani Saray ve  devşirmelerinin konuştuğu dili ve yazıyı harf devrimi ile kaldırmıştır.

Mecelle hukukunu kaldırarak yani biatçılığı (kula kulluğu) yok ederek medeni kanun devrimiyle herkese kimlik verdirmiştir, kanun önünde herkesi özgür bir birey yapmıştır.

Osmanlı döneminde devlet yönetiminde çoğunlukla devşirmeler ve diğer gruplara mensup kişiler yer almıştır. Türkler en ağır işlerde çalıştırılmış; asker, bahçıvan, temizlikçi gibi işler yaptırılarak değersiz Türk gözüyle bakılmıştır.

Atatürk; bu biatçılığa son vererek Türk milletine özgürlük yolunu açmış ve önemli görevleri vermiştir. ‘Ey Türk, senin için yükselmenin hududu yoktur.’ sözüyle bizlere özgürlük ve bağımsızlık yolunu göstermiştir: Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.

Bütün mazlumlara, bağımsızlık yolunda mücadele için örnek ve önder olmuştur. Yedi düveli dize getirmiş ve dahi devrimleriyle, çağdaş Türkiye cumhuriyetini kurarak gençlerimize emanet eden dünyadaki yüz sayılı adam sıralamasında en öndeki yerini almıştır.

BAY PROF.DR. unvanlı zat; gerçek şudur ki bu dönemde cehalete akademik unvan kazandırılmıştır. Siz de yaptığınız cehalet konuşması ile bu fikrimizi doğruladınız.

Son olarak;

Bu konuşmanın yapılma sebebi ve yerinin özellikle seçildiği aşikar olunmuştur.

Bu sebeple Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin müsebbibi olduğu kitap fuarının düzenleyicilerini kınıyorum ve en kısa sürede kamuoyundan özür dilemelerini bekliyoruz.

ZAFER PARTİSİ OLARAK ,TÜRK’ÜN  BÜYÜK BAŞBUĞU ATATÜRK’ÜN İZİNDEYİZ.

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE…”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.