Zafer Partisi Bursa adaylarını tanıttı

Zafer Partisi Bursa adaylarını tanıttı
03.02.2024
A+
A-

Ümit Özdağ: Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğine, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yeniden inşa etmek üzere geliyoruz.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, parti üyeleri ve Bursalılarla buluşmak üzere Bursa’ya geldi. Aday Tanıtım Toplantısı Özdağ’ın katılımıyla gerçekleşti. Özdağ, Zafer Partisi’nin Bursa adaylarını tanıttı. Tanıtım organizasyonunda büyük coşku yaşandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, parti üyeleri ve Bursalılarla buluşmak üzere Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ne geldi. Özdağ, Orhangazi Salonu’nda Bursa adaylarını açıkladı.

Gerçekleşen toplantıya Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Cihat Gazi, Bölge Teşkilat Başkanı Mahmut Kara, Zafer Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bayram Kazancı, Nilüfer Belediye Başkan adayı Işıl Esgin, Yıldırım Belediye Başkan adayı Ferit Gürsoy, Keles Belediye Başkan adayı Behçet Arı, Kestel Belediye Başkan adayı Özer Doğru, Gürsu Belediye Başkan adayı Sevinç Muhammet katıldı.

Aday tanıtımı toplantısı başlarken Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Cihat Gazi kürsüye çıktı.

İl Başkanı Cihat Gazi’nin konuşmasından satır başları şöyle;

“Annemizi, babamızın herhangi bir şey olduğunda bizi komşularımıza emanet ederlerdi. Şimdi o komşuların ve komşuluğun yerini sayıları 600 bini bulan sığınmacı ve kaçak aldı. Hiçbir anne gözetimsiz çocuklarını sokağa salamaz oldu. Hiçbir kadın emin bir şekilde sokaklarda gezemez oldu. Şehrimizin göbeğinde yabancılar  doluştu. AKP iktidarı şehrimizi ve güvenli yaşamlarımızı ellerimizde aldı. Bizler Türk milletinin ve Bursalıların birlik ve beraberliğine inanan bir ekibiz.  Zaferle ve güvenli Bursa’ya olan inancın bugün burada gördüğüm bu kalabalıktan sonra kat ve kat artmıştır. Var olan sorunu yüksek sesle dile getirerek bizlere cesaret veren ve yolumuzu açan kıymetli Genel Başkanımız Profesör Doktor Ümit Özdağ’a teşekkürü bir borç bilirim. Nasıl bir Bursa hayal ettiğimizi, muhakkak ki belediye başkan adaylarımız her yerde yüksek sesle dile getirecekler. Üzülerek söylüyorum ki bu sadece teşkilatlarımızla başarabileceğimiz bir iş değil.

Karşımızda dev bütçeleri, sınırsız imkanları, yazılı ve görsel basınıyla holdingleşmiş partiler var. İşte tam da bunun için buradan çıktıktan sonra buradaki her arkadaşımın her yerde Zafer Partisi’ni, Zafer Partisi’nin belediyecilik anlayışını, Zafer Partili belediye başkanlarını anlatması mecburiyettir. Türk milletinin kurtuluşu ve bu topraklardaki devamlılığını korumak üzere bir araya gelmiş Kuvayi Milliyeciler topluluğu olarak görüyorum biz de. Hep birlikte inanarak başaracağız.”

Zafer Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bayram Kazancı’nın konuşmasından satır başları şöyle;

Gerçek ve özlenen bu sahaya alimi ruhumuzun derinliklerinde hissediyoruz. Biz söz veriyoruz. Hayali bile güzel olan o özlenen Bursa’yı, sizlere geri vereceğiz. Biz vizyonlu yöneticiler yerine beton yönetimlere seçen kardeşlerim, nasıl bir yanlışın içine düştüklerini fark ettiklerinde Bursa’nın göbeğine dopdoğan TOKİ hançeri saplanmıştı. Beyinleri sadece beton rantına çalışanlar şehrin hem batısında doğusunda güzelim Buse’yi yok ettiler. Cumhuriyet Halk Partisi’yle gasp edilen ovamız, yeşilimiz, kaçak binaların altına gömülen şeftali bahçeleri. Şehrin ortasında ve doğusunda AK Parti eliyle yok edilmekte şu anda hala. Artık Bursa ve Bursalı büyük bir değişim istiyor. İşte tamda zamanı.

“BURSA NÜFUS OLARAK TÜRKİYE’NİN 4. SELİ”

Bursa iktidar tarafından ve ulusal medya tarafından yok sayılırken, Bursa nüfus olarak Türkiye’nin 4. büyük seli. Bursa en çok ihracat yapan ikinci şehir. Bursa en çok vergi ödeyen 3. büyük şehir. Vergileri İstanbul’da ödemesini de hesaba katmayarak söylüyoruz. Çalışkan, üretken Bursalılar bu kadar çalışmanın karşılığında metropol gibi vergi ödüyor, kasaba gibi hizmet alıyor.  Şehirde çalışanlar adeta sabah şehrin bir tarafından diğer tarafına göç ediyorlar. Sokaklarımız uyuşturucu satıcılarının merkezi haline gelmiş, uyuşturucu kullanımı 11 yaşlara inmiş. Şehrin markası olan Bursaspor yerle bir olmuş adeta kaderine terk edilmiş. Biz burada ayağa kaldırmak için geliyoruz.

“BURSALILAR HAKKINI İSTİYOR”

Bu şehirde yıllardır en büyük 3 ilçeden Nilüfer’de Cumhuriyet Halk Partisi Osmangazi ve Yıldırım’da AK Parti belediyeciliği yaşıyorsunuz. Osmangazi ve Yıldırım’da Suriyeliler dolmuşken tüm şehrin ovası yapı istilasına uğramış. Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyeciliğine Mudanya, Suriyelilerin nargile kafesine dönüşmüş. Televizyonlarda böyle bir şeyi, şehrin belediye başkanlarına ve başkan adaylarına yer dahi vermeyen ana akım medya ve konuşmacılar adeta başka bir ülkede yaşamaktadırlar. Her gün 3 büyük şehir diye Ankara, İstanbul, İzmir tartışılıyor. Ama Bursalıların vergileriyle bu tartışma yapılıyor. Bursalılar hakkını istiyor.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Gerek var mıydı? Neden yeni bir parti kuruldu? Evet aradan geçen 2 buçuk senede Türk milletine ve bütün dünyaya gösterdik ki Türk siyasetinde, Atatürk’ten taviz vermeyen bir partiye ihtiyaç vardı ve o parti Zafer Partisi’dir. Diyarbakır’da 12 kilometrelik bulvara terörist Şeyh Said’in ismini veren. İktidar var ve sözde Atatürk’ün partisiyiz deyip Şeyh Sayı’da vatan haini diyemeyen bir genel başkan ve bir ana muhalefet parti var. Bir de Türk siyasetinde Zafer Partisi var ve Zafer Partisi bu iktidar ve bu sarı muhalefet karşısında cumhuriyetin kuruluş esas, tavizsiz savunan tek parti olmak durumunda. Gazi Mustafa Kemal Atatürk sorunu olanlardan oy istemiyoruz. İstiklal Harbi’yle sorunu olanlardan oy istemiyoruz. Milli duyguyla, laik devletle sorunu olanlardan istemiyoruz. Biz 1919-1922 yılları arasında gerçekleşen İstiklal Harbimizin ruhuyla cumhuriyet, milletimizin kuruluş esaslarını 21. yüzyıla taşımak, Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğine, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yeniden inşa etmek üzere geliyoruz.

“SOKAKLARDA HUZURLA YÜRÜYECEKLER”

2011 senesinden bu yana amansız bir örtülü istila gerçekleşiyor. Dünyanın dört bir yanından bu ülkeye gelenlerin sayısı 13 milyonu çoktan geçti. Işte Bursa 600 bini aştılar. Sadece Bursa’nın sokakları değil. Gaziantep’in sokaklarında, Şanlıurfa’nın sokaklarında, Hatay’ın, Adana’nın, Mersin’in, İstanbul’un, İzmir’in sokakları hepsinde büyük bir güvensizlik hakim. Bakın İstanbul’a genel müdür olarak atanmak istenen Murat Kurum ne diyor? İETT şoförlerimiz hanımları gerekirse saat gece 2 de otobüslerle evlerine kadar götürecekler. İşte Türkiye’nin güvensiz olduğu, İstanbul’un güvensiz olduğunun itirafıdır bu. Zafer kardeşimin ürettiği, Türkiye’de Zafer Partisi’nin yönettiği Bursa’da, Zafer Partisi’nin yönettiği Ankara’da, İstanbul’da kadınlar istedikleri saatte güven içinde kendi ülkelerin sokaklarda huzurla yürüyecekler. Ordusuna karşı cepheye top mermisi taşıyan, cephane taşıyan, silah taşıyan Türk kadınının bugün Orta Doğu’dan gelenlerden korkmaya zorlanması bir zulümdür. Bu zulme son vereceğiz.

“DÜRÜST İŞ İNSANLARININ KAZANACAĞI BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ”

Sevgili Bursalılar artık Türkiye’de değişim zamanı artık Bursa ve Türk siyaseti artık iktidarla sarı muhalefet arasına sıkışmak zorunda değil. Türk Siyaseti her iki tarafta da beşli çeteye hizmet eden siyasi partiler arasına sıkışmak zorunda değil. Bakın  Cumhuriyet Halk Partisi bir büyükşehir belediye başkan adayı çıkarttı. Daha önce ilçe belediye başkan adayıyken bir inşaat şirketin  milyonlarca dolarlık araziyi kendisi itiraf ediyor. 35-20 milyon dolara sattım, acemiliğime geldi diyor. Öbürlerinin vermiş oldukları ihalelerin toplamı 220 milyar doları geçti.  Artık iktidar yandaşı, ana muhalefet yandaşı şirketlerin kazanacağı bir Türkiye değil. Çalışan, üreten, dürüst iş insanlarının kazanacağı bir Türkiye istiyoruz.

“TÜRKLERE AYRIMCILIK YAPACAĞIZ”

Zafer Partisi belediyelerini iktidara getirirseniz ne olur? Biz sığınmacı ve kaçakcılara belediye kasasından yapılan yardımları durduracağız. Türkiye yılda 11 milyar dolar para harcıyor. Gaziantep’te Suriyelilerin açmış olduğu iş yerlerinin yüzde 80’i ruhsatsız. Türkiye’nin birçok yerinde, hepsini kapatacağız Zafer Partisi belediyelerimizle. Bu ülkeye ticarete gelmediniz. Bu ülkeye savaştan kaçtınız ve  sizleri misafir ettik. Size bir düşmanlığımız yok.  Biz sizin Türkiye’nin dostları olarak memleketinize geri dönmenizi istiyoruz. Türkiye’ye turist olarak, biz de sizi ülkemizde turist olarak ziyaret edelim. Ama Türkiye dünyanın lunaparkı değildir. Türkiye, Türk milletinin vatanıdır. Ve Zafer Partisi belediyeleride hangi arkadaş hangi şehir yönetiyorsa, hangi ilçeyi yönetiyorsa orayı sığınmacılar için cazibe merkezi olmaktan çıkartacağız.  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan herkese turist tarifesi uygulayacağız. Otobüse daha pahalı gidecek. Suyu daha pahalı kullanacak. Türklere ayrımcılık mı yapacağız? Evet, Türklere ayrımcılık yapacağız.

“BİRİLERİ BİZE IRKÇI DİYOR”

Deniz kıyısındaki ilçeleri  ziyaret ettim yazın ve sevgili Bursalıların aileleriyle denize girmekte çekimgen  olduklarını gördüm. Kendi ülkelerinde taciz ediliyorlardı. Buna bir son vereceğiz arkadaşlar. Zafer Partisi’nin yönettiği Türkiye’de, Bursa’da boğulmayacak. Misafirin misafirliğini bileceğiz. Şimdi biz bunları söyleyince birileri bize ırkçı diyor. Biz de bize diyenlere siz stratejik salaksınız diyoruz.Biz ırkçı değiliz. Biz Türkiye’nin dünyanın lunaparkı olmasına müsaade etmeyen vatanseverleriz. Biliyor Binali Yıldırım şöyle tweet atıyor,  “Biz burada durdurmazsak sığınmacıları, kaçakları terör örgütleri Avrupa’nın huzurunu kaçırır.” İnanılır gibi değil. Ya peki Türk halkının kaşar huzuru ne olacak? Türk halkının huzuru kaçıp Türk halkı bedelini kanıyla öderken siz niye Avrupa’nın huzuru konuşurken dert ediyorsunuz? Sizi Avrupalılar mı seçti? Sizi Türk halkı seçti. Niye size oyunu veren milletin, dünyanın değişik yerlerinden gelen terör örgütlerinin mafyanın hedefi haline gelmesine müsaade ediyorsunuz. Buna müsaade etmeyeceğiz. Zafer Partisi olarak sınırlarımızda tekrar güvenliği tesis edeceğiz.

“SON 20 SENEDE AKP’Lİ OLMADIK”

Saldırı pozisyonuna girip yalanlarla iftiralarla alçakça küfrediyorlar ve bizim dinimizi sorguluyorlar. Benim Yahudi olduğumu söylediler. Hatırlıyor musunuz? Elhamdülillah bin seneden beri Müslümanız, son 20 senede AKP’li olmadık. Ama AK Parti kurulurken Washington’a ve Brüksel’e gitti. İcazet aldı. Dediler ki Ankara şirretinden, Brüksel’in şefaatine sığınıyoruz. Biz kurulurken önce Anıtkabir’e Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gittik. Oradan Gürcistan’a Hoca Ahmet Yesevi’ye gittik. Orada da  Hacı Bektaşi Veli’ye gittik. Yerli biziz, milli biziz, Türk biziz. Türk’üz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz!

“HİÇBİR ŞEY YAPILMADI”

2019 senesinde Kahramanmaraş’ta bir çalıştay yapıldı AFAD tarafından. Bu çalıştayda Kahramanmaraş merkez. 7.4 şiddetinde 11 vilayetimizi etkileyecek bir deprem konuşuldu. Konuşurdu da ne oldu? Hiçbir şey olmadı. Bu illerde hastane binaları güçlendirildi mi depremi açsın diye? Hayır. Okul binaları güçlendirildi mi? Hayır. Diğer kamu binaları güçlendirildi mi? Hayır. Vatandaşın evleri güçlendirildi mi? Hayır. Depremden sonra insanların sığınabileceği alanlar belirlenip bunlara su ve kanalizasyon altyapısı hazırlandı mı? Hayır. Böyle bir depremde insanların kaçıp sığınabileceği çadır stokları, konteyner stokları yapıldı mı? Hayır. Devlet güçleri gelene kadar insanların kendi kendilerine yardım edebilecekleri malzemeler, konteyner içerisinde bu 11 kentte kentin değişik yerlerinden konuldu mu? Hayır. Depremde yıkılmayacak AVM’lerin bu kentlerdeki deprem sonrasında ilk yardım için kullanılabilecek insanların sığınacağı alanlar oluşturuldu mu? Hayır. Hiçbir şey yapılmadı. İnsanları yıllarca kaderlerine terk edildiler ve on binlerce insan öldü. Şimdi İstanbul depremine gidiyoruz, Bursa depremini bekliyoruz. Ve hiçbir şey yapılmıyor. Murat Kurum diyor ki İstanbul depremi olursa bayrak gider, devlet gider. Peki son döneminde 2018-2022’de  ne yaptın İstanbul için? Hiçbir şey. Bursa için ne yaptın? Hiçbir şey. Türkiye kim ne yaptı? Hiçbir şey. Hatay için ne yaptın? Hiçbir şey!

“HALKLA BİRLİKTE YAPACAĞIZ”

Bütün kentleri yönettiğimizde depreme her anlamda hazırlayacağız. Hem binaların en ucuz ve etkili şekilde güçlendirilmesiyle, Hem de tatbikatlarla belediyelerimizin yapacağı, deprem sonrası insanlarımızın yerleşeceği geçici alanların altyapısını kanalizasyonla ve suyla bağlantılarını tesis ederek oluşturacağız. Depremden sonra sekizinde oradaydık ekip olarak. Kadınların en büyük ıstıraplarından birisi neydi biliyor musunuz? Kaybettikleri insanların, yakınlarının, çocuklarının, annelerinin, babalarının dışında tuvalete gidemiyorlar. Su yoktu, tuvalet yoktu. Bunları düşünmediler ve unuttular bile şimdiden.Biz unutmadık, kaydettik ve çözümlerini geliştirdik. Özetle Zafer belediyeciliği her anlamda yepyeni bir belediyecilik olacak. Rant gruplarının kontrolüne bırakmayacağız belediyeyi. Müteahhit belediyeciliği yapmayacağız. Halk belediyeciliği yapacağız, halkla birlikte yapacağız bunu!”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, konuşmasının ardından Bursa adaylarını tanıttı.

İşte Zafer Partisi’nin Bursa belediye başkan adayları:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bayram Kazancı

Keles Belediye Başkanı Adayı Behçet Arı

Karacabey Belediye Başkan Adayı Ramazan Bıdırdı

Kestel Belediye Başkanı Adayı Özer Doğru

Gürsu Belediye Başkanı Adayı Sevinç Muhammed

Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Emine Güven

Gemlik Belediye Başkan Adayı Nilüfer Toprakçı

İnegöl Belediye Başkan Adayı Çağrı Alperen Avcı

Nilüfer Belediye Başkan Adayı Işıl Esgin

Yıldırım Belediye Başkan Adayı Ferit Gürsoy

Osmangazi Belediye Başkan Adayı İbrahim Turgay Ateş

(bursadabugun.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.