Zafer Partili Tunçer: Ak-hile değil, mavi boya istiyoruz

Zafer Partili Tunçer: Ak-hile değil, mavi boya istiyoruz
09.03.2023
A+
A-

Zafer Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Sevdagül Tunçer, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde Zafer Partisi Gençlik Teşkilatı ile birlikte önümüzdeki seçimlerde mükerrer oy kullanımına karşı “mavi boya” çağrısında bulundu.

YSK’nın anayasanın 79. maddesine dayanarak seçim güvenliğini sağlamak adına mavi boya uygulamasını geri getirmesi gerektiğini belirten Sevdagül  Tunçer, ”Derhal, “Kime şikayet edeceğiz?” öğrenilmiş çaresizliğinden vazgeçin ve YSK’ya görevlerini hatırlatın.” dedi.

Zafer Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Sevdagül Tunçer, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

20 yıllık seçim güvenliği karnesinde “sıfır” görüyoruz

”Tarihi bir seçime doğru giderken bugün Türk Gençliği olarak Yüksek Seçim Kurulu’nun önündeyiz. Bizler seçim güvenliğinden endişeliyiz.  Çünkü Türkiye’nin 20 yıllık seçim güvenliği karnesine baktığımızda kocaman bir sıfır görüyoruz. Kimi zaman trafoya kedi girdi, kimi zaman bilgisayar sistemleri kilitlendi. Usulüne uygun yapılmış seçimler AKP kaybettiği için tekrarlandı bu ülkede. Seçimlerde mükerrer oy kullandığı tespit edilen kişilerin üzerleri arandığında beşer, onar tane ayrı ayrı kişilere ait kimlik kartları bulundu.

Tek adam rejiminde tarihi bir seçime gidiyoruz

2010’da FETÖ lideri, “İmkan olsa da mezardakileri kaldırıp oy kullandırsak” dedi. Sandıktan evet çıktı. Türkiye hızla otoriterleşirken 2017 yılında 2,5 milyon mühürsüz oy pusulası geçerli sayıldı. Sandıktan yine evet çıktı. Çıkartıldı. Başta tarihi bir seçime gidiyoruz demiştim, düzelteyim; tek adam rejiminde tarihi bir seçime gidiyoruz. Bu nedenle seçim güvenliği, seçimlerde atacağımız oyların renginden çok daha önemli hale gelmiştir.

Buradan hatırlatalım: “Anayasanın 79. Maddesi: – Seçimler, yargı organlarının genel yönetim ve denetimi altında yapılır. Seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma, seçim süresince ve seçimden sonra seçim konularıyla ilgili bütün yolsuzlukları, şikayet ve itirazları inceleme ve kesin karara bağlama ve Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin seçim tutanaklarını ve Cumhurbaşkanlığı seçim tutanaklarını kabul etme görevi Yüksek Seçim Kurulunundur.” Demektedir.

AKPGİLLER kaldırdı

Daha önce seçimlerde oy kullanan vatandaşlarımızın parmağına seçim mürekkebi damlatılmaktaydı fakat AKPGİLLER’İN baskısı sonucunda 2009 yılından bu yana uygulanma kaldırılmıştır. Biz, o tarihten bu yana da seçimlerde hilenin her turlu versiyonunu gördük. Biz gençler sandıkların başında olacağız. Çünkü biliyoruz ki oyların sayımından evvel sandığa girerken güvenliği sağlamak zorundayız.

YSK da anayasanın 79. maddesine dayanarak seçim güvenliğini sağlamak adına mavi boya uygulamasını geri getirmelidir. Bu sayede mükerrer oy kullanılmasının fiziki olarak önüne geçilecektir.

Derhal, “Kime şikayet edeceğiz?” öğrenilmiş çaresizliğinden vazgeçin ve YSK’ya görevlerini hatırlatın. Türk gençliğinin yitip giden 20 yılından sonra, oylarını ve dahi geleceğini çaldırtmamak tüm siyasi parti liderlerinin birincil görevidir.

Ak-hile değil, mavi boya istiyoruz

Yine 2022 Haziran verilerine göre seçimlerde oy kullanacak Suriyeli sayısı 466.105’tir. Bakın, Lübnanlısını, Pakistanlısını, Afganistanlısını saymadık. Bu sayı çoktan milyonu aştı. Bizimle aynı kaderi paylaşmamış, aynı bedelleri ödememiş daha Türkçe bile konuşmayı bilmeyen insanlar bu seçimde oy kullanacak. Babanızın mirası gibi bakanlık paylaşacağınıza Zafer Partisinin “Önümüzdeki on yıl boyunca yapılacak seçimlerde sığınmacıların oy kullanmamasına yönelik verdiği yasa teklifine” destek verin. Bu vatan bizim. Söz hakkı bizim. Oy hakkı bizim. Bizim yedek vatanımız yok.

Kamuoyu önünde tekrar edelim: “Kacak göçmen de kaçak seçmen de istemiyoruz.” Ak-hile değil mavi boya istiyoruz. Eğer bir seçim hilesi sebebiyle bu saltanat sürerse koltuklarına sahip çıktıkları kadar oylarımıza sahip çıkmayanlardan da hesabını soracağız. Bilesiniz.”

(haberiniz.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.