Zafer Partili Hidayet Sevinç’ten dikkat çeken ‘Akşener’ açıklaması

Zafer Partili Hidayet Sevinç’ten dikkat çeken ‘Akşener’ açıklaması
29.04.2022
A+
A-

Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda tartışmalar sürmeye devam ediyor.

Fikret Bila bugün Halk TV web sitesinde yayınlanan köşe yazısında tartışmayı biraz daha ileriye taşıyarak Kılıçdaroğlu’nn adaylığını kim açıklamalıyı gündeme getirdi.

Bila yazısının ilgili bölümünde:

”Bu soru CHP kurmaylarına en çok sorulan soruların başında geliyor.

Verilen yanıt ise ortak:

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun siyasi nezaketi buna engeldir. Kılıçdaroğlu, adayın 6 lider tarafından belirleneceğini söyledikten sonra böyle bir açıklama yapmaz. Diğer 5 lider böyle bir karara varırsa açıklamanın da bu liderler veya bu liderlerden biri tarafından yapılmasını tercih eder.”

“Peki böyle bir açıklamayı 5 liderden hangisi yapar” diye sorulduğunda verilen yanıt ise “Siyasi nezaket bu açıklamanın Sayın Meral Akşener tarafından yapılmasını gerektirir” şeklinde.

Peki “Kılıçdaroğlu’nun aday olup olmayacağı ne zaman açıklanır” sorusunun ortak yanıtı ise şöyle:

“İkinci bayram günlerinde. Kurban Bayramı’nı beklemek lazım.” ifadelerini kullandı.

ZAFER PARTİSİ KURUCULARINDAN HİDAYET SEVİNÇ: AKŞENER AÇIKLAR

Zafer Partisi kurucularından Hidayet Sevinç de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Fikret Bila’nın yazısının ilgili bölümünü alıntılayarak “Kılıçdaroğlu’nun adaylık açıklamasını da Erdoğan’ı 5 yıl daha Cumhurbaşkanı yapacaklarını bile bile yapar Akşener yapar” iddiasında bulundu.

Sevinç açıklamasında şunları söyledi:

“Elinde Mansur Yavaş gibi bir aday varken kendisi aday olmak Erdoğan’dan sonraki en büyük AK Partili olan Kılıçdaroğlu’na yakışacak bir hareket olacaktır.

Meral Akşener ise hala “bize 15 vekil verdiler, CHP olmasaydı meclise giremezdik, çırak çıksak bile biz bu ittifaka bağlıyız” düşüncesinde olduğu için istemese de hayır diyemez. Adaylık açıklamasını da Erdoğan’ı 5 yıl daha Cumhurbaşkanı yapacaklarını bile bile yapar. İYİ Parti’nin CHP’ye vagon olduğunun, lokomotif olmadan bir yere gidemeyeceklerinin farkında. Zaten Koray Aydın’ı da Kılıçdaroğlu’nun adaylığına açıktan karşı çıktığı için kızağa aldı, zaman zaman yaptığı çıkışlarla Türk milliyetçisi İYİ Partililerin gazını alan Yavuz Ağıralioğlu’nu bile susturdu, bundan sonra asla CHP ve HDP hakkında eleştiri yapmayacak, masa tenisi oyununda hünerlerini sergilemeye devam edecektir Yavuz Başkan.

İYİ Parti seçmeninin özelliği var; zig-zag politika istemeyen, inandığı doğrultuda sürmesini talep eden bir seçmen profili. Ben seçimde Binali Yıldırım’a oy verin desem, beni reddedecek profil. Hem zor hem de etkili bir seçmen kitlemiz var.

Bizzat Meral Akşener böyle tanımlıyor 24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti’ye oy vermiş seçmeni.

Bir Türk milliyetçisi Cumhurbaşkanı adayı çıkacak olursa, tanıdığım “Türk milliyetçisi İYİ Partililerin” yarısı Kemalettin’e oy vermez.

Melez İYİ Partililer” hariç, onların biatı tamdır, ablaları sandalyeyi aday gösterse tatava yapmaz, basar geçerler, yeter ki çorbaları kaynasın!”

(medyasiyaset.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.