Zafer Partili Fikret Bayır, tarımda yapılması gerekenleri anlattı

Zafer Partili Fikret Bayır, tarımda yapılması gerekenleri anlattı
15.06.2022
A+
A-

Zafer Partili Fikret Bayır hükümetin tarım politikasını eleştirdi, yaptıkları en büyük hatayı açıkladı.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fikret Bayır, AKP hükümetinin tarım politikasını eleştirerek, mevcut hükümetin anayasaya aykırı hareket ettiğini belirterek, yapılması gerekenleri açıkladı.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fikret Bayır katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Hükümetin tarım politikalarını anayasa ve kanun maddelerini ortaya koyarak eleştiren Bayır, yine anayasa ve kanun maddelerine dayanarak izlenmesi gereken yolu gösterdi.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fikret Bayır’ın açıklamaları şöyle:

RUSYA – UKRAYNA SAVAŞININ ETKİSİ

“Pandeminin sebep olduğu gıda sorunu çözülememişken Rusya Ukrayna savaşı patladı. Bu daha da büyük sorunlara neden oldu. Arz kısıtlandıgı için hububat ürünleri ve doğal gaz fiyatları yükseldi. Tahıla erişimde sorunlar var. Bizim gibi ülkelerin cari açıkları yükseldi.”

AKP’NİN BÜYÜKŞEHİR YASASI ÇOK ETKİLİ!

“20 yıllık süreçte Adalet ve Kalkınma Partisi çok hata yaptı. Şu anda içinde bulunduğumuz durumun sorumlularından biri de onlar. Siz buğday cenneti bu memleketi nasıl buğday ithal eder hale getirirsiniz. Ayçiçek için nasıl dış alıma muhtaç hale getirirsiniz. Köylü ve çiftçi nüfusu çok düştü. Var olanlar ekip biçemiyor. Burada özellikle Adalet ve Kalkınma Partisinin büyükşehir yasasının çok etkisi oldu. Köylerde elli yaşın altında nüfus kalmadı.”

FİKRET BAYIR YAPILMASI GEREKENLERİ SIRALADI

“Anayasanın 45. Maddesi hükümetlere çok önemli üç görev veriyor. Tarım arazilerinde yapılaşmaya gitmeyeceksiniz. Tarımı planlayacaksınız. Üreticiyi destekleyeceksiniz. Bu madde 5488. Kanun maddesiyle de detaylı şekilde açıklanmıştır. Bütün bunlara uyulması gerekiyor aslında.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.