YSK, milletvekili aday listelerini inceledi!

YSK, milletvekili aday listelerini inceledi!
12.04.2023
A+
A-

 Başvurularda 4 aday çekildi, 2 adayın başvurusu reddedildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), genel seçimlerinde yarışacak 4 milletvekili adayının adaylıktan çekildiğini, 2 adayın da belirlenen süre içerisinde başvurularını tamamlamadığı için adaylıklarının reddedildiğini, 24 adayın da eksik evrak teslim ettiğini duyurdu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçimler için sunulan aday listelerini incelemesini tamamladı. Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan karara göre, bağımsız adaylar Emre Çiçekli, Fatma Arzı Kılıç, Eyüp Tetik ve Mehmet Durmuş adaylıktan çekildi.

Bağımsız adaylar, Fatma Ragibe Kanıkuru Loğoğlu ve Kerem İşkan’ın adaylıkları ise başvuruların belirlenen süre içerisinde yapılmamaları sebebiyle reddedildi.

24 ADAYDAN EKSİK EVRAK TESLİMİ

24 bağımsız adayın ise başvuru evraklarını eksik tespit ettiği, söz konusu isimlere eksik evraklarını tamamlamaları için 17 Nisan Cuma günü saat 17.00’ye kadar süre verildiği kaydedildi.

Eksik evrak teslim eden isimler şöyle: Yılmaz İlhan, Refik Eren Başıaçık, İdris Gürcan Cavlak, Nuri Ercan Tortop, Muhammet Bülent Karaaslan, Uğur Arslan, Adnan Coşkun, Ömer Mustafa Özal, Cengiz Kaymaz, Mehmet Kartayılan, Esat Canan, Necat Orhan, Cahit Aşkar, Nimetullah Erşahin, Vedat Öztürk, Besim Süzen, Kaan Konancı, Harun Küçükoğlu, Lütfü Karayel, Hacı Cesur, Selahattin Cizreoğlu, Fatih Pişkin, Edip Eker, Fatih Bahattin Cantürk.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.