Yılın ilk enflasyonuna ilk tepki DEVA’dan

03.02.2022
A+
A-

DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakcı, yılın ilk enflasyon oranlarına tepki göstererek, “Hayatın gerçekleri iktidarın söylemini boşa çıkarıyor” dedi.

ANKARA (İGFA) – Enflasyon rakamlarını değerlendiren DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakcı, kurumlar ile hükümetin yüz göz olunca üretici enflasyonu üç haneye yaklaştığını söyledi.

AK Parti’nin yüzde 33 olarak devraldığı üretici enflasyonunun ekonomi yönetiminde liyakatin olduğu ve ortak aklın işletildiği dönemde eksi seviyeleri dahi gördüklerini belirten Çanakcı, “Israrla sürdürülen yanlışlar, akıl ve bilimden uzak tezler ve bağımsız kalması gereken kurumların siyasi talimat ile hareket eder hale gelmesi sonucunda üretici enflasyonu üç haneli seviyelere merdiven dayadı. Ucube Yönetim Sistemi ve kötü yönetim anlayışı ülkemizi en son 1995 yılında yaşanan üç haneli enflasyon koşullarına geri götürdü. Üretici fiyatları ile tüketici fiyatları arasındaki makas yüzde 45 seviyesinde. Bu, tüketici enflasyonu üzerindeki baskıların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini ortaya koyuyor” dedi.

Yıllık enflasyonun 2004-2007 döneminde ortalama yüzde 8 civarında kaldığını hatırlatan Çanakcı, aylık enflasyon oranlarında son 40 yılın en yüksek artışlardan birisinin yaşandığını söyledi.

“Beştepe’deki ekonomi koltuğunda oturanlar ‘Ocak ayında eksi enflasyon bekliyorum’ diyebiliyor” diyen Çanakcı, “TÜİK tarafından bile tekzip edilmek herkese nasip olmaz. Kötü yönetime tavsiyemiz; ocak ayında eksi enflasyon vadeden danışmanlarına hiç boşuna maaş vermemeleridir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.