Yeniden Refah Partisi, grevdeki işçilere sahip çıktı

Yeniden Refah Partisi, grevdeki işçilere sahip çıktı
13.02.2021
A+
A-

DİSK’ in 54. Kuruluş yıldönümü Çayırova’da kutlandı.

Bilindiği gibi birleşik metal iş sendikasına üye olan Baldur süspansiyon fabrikası işçileri grevdeler. DİSK  bu sene kuruluş yıldönümünü bu işçilere destek olmak için Çayırova da bulunan fabrika önünde gerçekleştirdi.

Kutlamalara Disk genel başkanı Arzu Çerkezoğlu, birleşik metal işçileri sendikası genel başkanı Adnan Serdaroğlu öncülük ettiler. Yoğun katılımın bulunduğu programın sürpriz konuğu Mehmet Aras oldu.

Aras, Disk’ in kuruluş yıldönümü kutlamalarına katıldı.

Dr. Fatih Erbakan’ ın danışmanı ve yeniden refah partisinin Kocaeli il başkanı olan Mehmet Aras, eski bir sendikacı.

Aras devlet memurluğu sonrasında, fabrika işçiliği ve sonrasında sendika temsilciliği yapmış bir isim. Aras’ ın sendika temsilciğinden, sendika genel başkanlığına uzanan deneyimlerle dolu bir sendikacılık geçmişi var.

Aras dün de hem sendikacıları hem de işçileri yalnız bırakmadı. İlerleyen yaşına rağmen İstanbul daki programını yarıda kesip, işçilerin yanına gelen Aras’ a işçilerin çok yoğun ilgisi vardı.

Alandaki programa bitmek üzere iken yetişen Aras, önce Disk genel başkanı Çerkezoğlu ve Bmis başkanı Serdaroğlu ile sohbet etti.

Sendikacılar ile sohbeti sonrasında ayağının altına iyi kötü bir masa bulan Aras, önce ayakkabılarını çıkardı, sonrasında başına toplanan işçilere üzerine çıktığı masanın üzerinden hitap etti.

Aras, işçilere adil düzen ekmeği yedirdi.

Renkli kişiliği ile bilinen Aras’ ın konuşması grevdeki işçiler ve kutlamaya katılanlar tarafından ilgi ile dinlenildi. Aras alana gelirken yanında getirdiği, “adil düzen ekmeği” adını verdiği büyük boy ekmeği, zeytin ile birlikte işçilere ikram etti.

Aras yeniden refah partisinin iktidara gelmesi halinde, ekmeğin en büyüğünü emekçilerin yiyeceğini ifade etti. İktidara gelir gelmez emekli, işçi ve memura %50 zam yapacaklarını söyleyen Aras, işçilerden alkış aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.