Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Ahmet Takan, istifa etti

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Ahmet Takan, istifa etti
21.08.2019
A+
A-

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Ahmet Takan, istifa etti.  İstifasını sosyal medya üzerinden duyuran Takan, istifasını, “Türkiye’de gazeteci olmakta da kalmakta zor iştir. Bu güne kadar sadece inandığım değerler uğruna gazetecilik yaptım. ‘Kurumun Bekası’ için aranızdan ayrılıyorum. Bir başka mecrada buluşmak umuduyla” sözleriyle duyurdu.

Takan, bir süre önce YAŞ kararlarına ilişkin bir yazı kaleme almış ve başta Vatan Partisi olmak üzere birçok kesimin tepkisine neden olmuştu.

AHMET TAKAN NE DEMİŞTİ

Takan, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Vatansever’, ‘milliyetçi’, ‘ülkücü’ kılıklı soytarılar, aşağıdaki istek parçası benden size gelsin!

Bir damla asker haysiyetiniz varsa,şehit ve gazilerimizden özür dilemeyi aklınızın köşesinden geçirebilir misiniz?

Perinçekçileri savunmaya devam edin.

Cebiniz için!”

VATAN PARTİSİ’NDEN YANIT

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Takan’a yanıt verdi.

Reyhan, şunları belirtti:

“Sayın Perinçek’in türkü söylediği köy, terörle mücadelede şehitler vermiş vatansever bir köydür.

Enes Sarıaslan, Selçuk Dost, Mehmet Yağmur köyün şehitleri. Belki onlar da düğünde Kürtçe türkü okudu. Ama bu vatana can verdi.

Senin 5 kuruşluk faydan oldu mu bu ülkeye ırkçı adam?”

KUMPASDER’DEN TEPKİ

Yeni Çağ gazetesi yazarı Ahmet Takan’ın YAŞ kararları sonrasında emekli edilen üst rütbeli subaylara yönelik yazdığı yazı, Kumpas Mağdurları Derneği (KUMPASDER) tarafından tepkiyle karşılandı.

Takan yazısında, “Alınan kararların olumlu yanı: Kestirmeden… TSK içinde ‘Perinçekçiler’ denilen yapının bir bölümü tasfiye edildi. Savunma Bakanı Hulusi Akar, iktidar destekçisi olmasına rağmen bu yapıyı biçti. Eleştirilerimiz saklı kalmak şartıyla kendisi büyük bir tebriki hak etti!.. Şimdi bu satırlar üzerine çıkarları alt-üst olan bazı isimler beni  de FETÖ’cülükle suçlayacaklardır. Hiç boşa yorulmasınlar. Duymayacağım! Onlar bir zamanlar, kendi gelecekleri için tam siper saklanırken bizler bu hain yapılanmayla her türlü tehdide rağmen mücadele ediyorduk” ifadelerini kullanmıştı.

KUMPASDER de yaptığı açıklamada, “Basında özellikle Ahmet Takan adlı köşe yazarı tarafından dillendirilen ‘Perinçekçi subayların bir kısmının tasfiye edildiği’ şeklindeki hezeyanların hangi belgeye bilgiye dayandığının kamuoyu önünde aydınlatılması gerektiğini düşünüyoruz” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.