Yeni düzenleme oto ekspertiz sektörünü hareketlendirdi

Yeni düzenleme oto ekspertiz sektörünü hareketlendirdi
18.04.2019
A+
A-

İkinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkındaki yönetmelikle başlayan, ekspertiz raporu zorunluluğu ile birlikte sektörde yaşanan sorunların azalması bekleniyor.

İkinci el araç ticaretinde düzenlenmesi zorunlu olan ekspertiz raporlarının TSE tarafından belirlenen standartlara uygun şekilde oluşturulması gerekiyor. 1 Nisan itibariyle tarafsız hizmet sağlanması amacıyla bu raporların verileceği ekspertiz merkezlerinin TSE’den Hizmet Yeterlilik Belgesi alması zorunlu hale getirildi.

İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana şubelerinden sonra Bursa şubesini de TSE Hizmet Yeterlilik Belgesiyle buluşturan TÜV SÜD D-Expert tarafından yapılan yazılı açıklamada ‘’ Yeni düzenlemeye göre tüm ekspertiz merkezlerinin TSE-HYB(Hizmet Yeterlilik Belgesi)’ne sahip olmaları gerekmektedir ve bu sayede ekspertiz raporu verme yetkisine sahip olacaklardır. Almış olduğumuz belgeler sayesinde tarafsız ve güvenilir hizmetimizi kanıtlarken, müşterilerimiz tarafından güvenilir marka olma yolunda ilerlemeye devam ediyoruz ‘’ denildi.

Düzenlemeyle, ekspertiz raporu verecek firmalara da intizam getiriliyor. Artık her işletme bu raporu veremeyecek. Türk Standartları Enstitüsü’nden (TSE) ‘Hizmet Yeterlilik Belgesi’ alabilen firmalar, ekspertiz raporu düzenleyebilecek.

Konuyla ilgili olarak TÜV SÜD D-Expert’tenyapılan açıklamada, yeni düzenlemeden sonra alıcılara güven sağlayacak, profesyonel hizmeti verebilmek için yatırım çalışmalarının hızla devam edeceği bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.