Yavuz Ağıralioğlu parti kuruyor

Yavuz Ağıralioğlu parti kuruyor
22.07.2023
A+
A-

Muhafazakar Türk milliyetçileri için yeni adres olmayı planlıyorlar. Muhsin Yazıcıoğlu ekolünün günümüz temsilcisi niteliğinde olacak.

Yavuz Ağıralioğlu ve arkadaşları iki ay içinde partilerini kuruyorlar. Türk-İslam ülküsüne dayalı muhafazakar milliyetçi bir parti olacak. Muhsin Yazıcıoğlu ekolünün günümüz temsilcisi niteliğinde olacak. Muhafazakar Türk milliyetçileri için yeni adres olmayı planlıyorlar.

Dr. Ömer Turan sosyal medya hesabında yeni kurulacak partinin akibeti ile ilgili yorum yaptı.Paylaşımında madde madde olabilecekleri yorumladı.

– Adresi Zafer Partisi ve İYİ Parti. Seküler Türk milliyetçileri Yavuz beyi asla desteklemezler. Yavuz bey seküler Türk milliyetçilerinden sayıca en az on kat fazla olan Muhafazakar Türk milliyetçilerine hitap ediyor, onlardan oy almayı hedefliyor.

– Seküler Türk milliyetçileri şimdiden Yavuz beyi hedef almış durumdalar, Yavuz bey bu kesimden neredeyse sıfır oy alır. Yavuz beyin stratejisi zaten bunlardan oy almak değil, aksine bunları karşısına almak. Zira bunlardan oy alırsa, Muhafazakar Türk milliyetçilerinden oy alamaz

-Seküler Türk milliyetçiliğinin Türkiye’deki tüm potansiyeli maksimum %5’tir. Muhafazakar Türk milliyetçiliğinin tüm potansiyeli en az %50’dir. Zafer partisi sadece seküler Türk milliyetçilerinden oy alır, muhafazakar Türk milliyetçilerinden tek bir oy alamaz. Yavuz bey alır.

– Seküler Türk milliyetçiliğinin potansiyeli çok sınırlı (maksimum %5), bu kesime de Zafer, İYİ parti hatta azda olsa MHP hitap ediyor. %50 potansiyeli olan Muhafazakar Türk milliyetçiliğine tam manasıyla hitap eden yeni bir parti yok. BBP %1’de çakılı kaldı.

-Muhafazakar Türk milliyetçilerinin çok büyük bölümü CHP üzerinden HDP iktidara gelir korkusuyla AK parti ve MHPye oy verdi. %70’i de Erdoğana oy verdi. Erdoğan Muhafazakar Türk milliyetçileri  sayesinde kazandı.

-Yavuz Ağıralioğlu’nun kuracağı parti en çok AK parti tabanından oy alır. AK parti tabanında milyonlarca muhafazakar Türk milliyetçisi seçmen var.Bu kesim ikinci bir adres ararsa,Yavuz bey bu kesim için en ideal adres olur.AK parti tabanı Yavuz beyi çok seviyor, ona sıcak bakıyor. ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.