Yanan ormana yapılan otel de yandı

Yanan ormana yapılan otel de yandı
29.07.2021
A+
A-

Bodrum’da yangının sıçradığı Titanic Otel daha önce yanan ormanlık arazi üzerine inşa edildi. Müşteriler, bugünkü yangında denizden teknelerle uzaklaştırıldı.

Türkiye’yi saran orman yangınlarından ilginç hikayeler de çıktı. Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik Köyü yakınlarındaki Kuyucak Mevkii’ndeki asırlık çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda saat 14.45 sıralarında başlayan orman yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü.

Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ederken, alevler Titanic adlı otele de sıçradı. Müşteriler olası bir tehlikeye karşı otelden teknelerle denizden tahliye edildi. Bodrum’da yangının sıçradığı Titanic Otel daha önce yanan ormanlık arazi üzerine yapıldı.

HANİ ORADA YAPILAŞMA OLMAYACAKTI!

15 Temmuz 2007 tarihinde, Muğla ilinin Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik mahallesinde 100 hektarlık Kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda yangın meydana geldi. Sabah 10.30 civarlarında başlayan yangın, yaklaşık 10 saat içinde kontrol altına alındı. Yangın sonucunda 250 hektar orman alanı ile 30 hektara yakın tarım arazisi ve zeytinlik yok oldu.

AKP’Lİ VEKİL YALAN SÖYLEDİ

AKP Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, konuyla ilgili açıklamasında, “Ormanlık alanlar ve imar yerleri belli. Kesinlikle iddia ediyorum ki yanan yerler ne 2B kapsamında olacak, ne de imara açılacak. Dışarıda söylenenlere itibar edilmesin. Yakın zamanda yanan yerleri temizleyeceğiz. Ekim ayında ilk yağmurlarla birlikte tohumlama ve fidan dikimi yaparak yeşillendireceğiz” dedi.

Bunun yanı sıra, dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da bölgedeki inşaat faaliyetlerinin durdurulacağına dair açıklamalarda bulundu.

Ertuğrul Günay, MNG Holding’e bağlı Günal İnşaat’ın körfezde yapacağı lüks otele iskele kurmak amacıyla denizi doldurmasına tepki gösterdi. Günay, “Dosya önüme gelse de doldurulan alan eski haline getirilmeden ve yanan arazi ağaçlandırılmadan bakmayacağım” ifadelerini kullandı. Aradan geçen süre içinde doldurulan alan kaldırılmadı ve yeşillendirme yapılmadı, ancak proje el değiştirdi.

Çankırı İnşaat’ın devraldığı proje kapsamında 2012 yılında bölgedeki ilk lüks otel olan La Blanche Island isimli otel, 2016’da Titanic Deluxe Bodrum, 2018’de de Lujo Bodrum Hotel açıldı. Yanan orman arazisinin üzerine inşaa edilen otellerden Titanic Deluxe Bodrum, bugün alevlere teslim oldu. Bugünkü yangın akıllara, yeni bir otel inşaatına daha yer açmak için sabotaj ihtimalini getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.