WhatsApp mesajları okunuyormuş!

WhatsApp mesajları okunuyormuş!
08.09.2021
A+
A-

ABD kaynaklı yeni bir rapora göre, Facebook çalışanları tüm WhatsApp mesajlarını okuyabiliyor. Facebook’ta 1000 kişi sadece bu mesajları okumak için işe alınıyor.

New York merkezli araştırma kuruluşu ProPublica tarafından yayımlanan yeni bir rapor, Facebook çalışanlarının WhatsApp mesajlarını okuyabildiğini ve sesleri dinleyebildiğini ortaya çıkardı.

Rapora göre, Austin, Dublin ve Singapur’da milyonlarca kullanıcının iletilerini incelemek için 1000’den fazla kişi çalıştırıldığı öne sürüldü. Raporda, “WhatsApp’ta sohbet başlarken kullanıcının cihaz ekranına bir bildirim geliyor. ‘Bu sohbetin dışında hiç kimse ve WhatsApp bile mesajlarınızı okuyamaz ve dinleyemez’ ifadeleri doğru değil. WhatsApp’ın Austin, Dublin, Singapur ve Teksas’ta milyonlarca kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği araştıran 1000’den fazla sözleşmeli çalışanı var” denildi.

YAPAY ZEKA DESTEĞİ

Raporda ayrıca çalışanların WhatsApp kullanıcıları tarafından işaretlenen mesajları kontrol etmek için Facebook’un özel olarak kullandığı yapay zekadan faydalandığı ifade edildi.

Uçtan uca şifreleme sistemi bulunan WhatsApp’ta mesajların, doğrudan mesajı gönderen ve mesajı alan kişi arasında olduğu garantisi veriliyor. Ancak iddialar aksini öne sürüyor.

ZUCKERBERG AKSİNİ İDDİA ETMİŞTİ

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, 2018 yılında yaptığı açıklamada, WhatsApp kullanıcılarının herhangi bir mesajını görmediklerini belirtmişti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu da bu açıklamaya karşı çıkarak, mesajların takip edebileceğini öne sürmüştü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.