‘Vücut geliştirme ve fitness, azimli olmayı gerektirir’

14.09.2018
A+
A-

Vücut geliştirme ve fitness günümüz en popüler sosyal aktiviteleri olarak gündemde yer almaya başladı.

Konuyla ilgili genç ve başarılı vücut geliştirme ve fitness antrenörü İbrahim Yıldırım açıklamalarda bulundu. Antrenör Yıldırım, spora başlayan kişilerin sabır göstermeden hemen kaslı vücut yapmak istediklerini ve kapasiteleri dışında ağırlıkların altına girdiklerini söyledi.

Bunun çok riskli olduğunu söyleyen Yıldırım, “İlk gün bizlere gelen bireyler, hemen büyük ağırlıkların altına geçip kas ve vücut çalışması yapmak istiyor. Daha ısınmadan, hemen o ağırlıklarla çalışmak, bir de ilk günden böyle bir çalışmaya girmek çok yanlış olur. Fitness ve vücut geliştirme bir emek işi, çaba işidir. Bir günde veya 1-2 ayda olacak şey değil. Alın teri dökmeden bu iş olmaz!” dedi.

Sosyal medya konusunda da fitness yapan bireyleri uyaran Yıldırım yaptığı açıklamada, “Özellikle görüyoruz ki sosyal medyada birçok kişi kendisini antrenör, yaşam koçu, fitness eğitmeni olarak tanıtıyor. Araştırmadan, sorgulamadan o kişilere güvenmek çok yanlış. Özellikle fitness ve vücut geliştirme çerçevesinde satılan ucuz ürünlerden bireylerin uzak durması gerekir. Sağlık ihmale gelmez” diye konuştu.

PES EDİLMEMELİ
Vücut geliştirme ve fitness antrenörü İbrahim Yıldırım fitnessta sabır kavramını da dile getirdi.

Yıldırım şunları söyledi: “Özellikle fitness ile yeni tanışan, yeni başlayanların pes etmeden emek harcayarak bu sporla ilgilenmesi gerekir. Fitness bir iki günlük bir şey değildir. Bir çok arkadaşımız ilk gün geliyorlar, kendilerini çok yoruyorlar. Ertesi gün o bireyleri salonda bulamıyoruz. Bu konuda da sporla ilgilenecek bireylere tavsiyem sabırlı olmalarıdır. Emek, çaba ve alın teri, gerisi çok kolay…”

 

 

YORUMLAR

  1. Mustafa dedi ki:

    Çok doğru yazmışsın kardeşim yolun açık olsun. ? V.R ✋??‍♂️

  2. Fatih Karaman dedi ki:

    Eğer vücut geliştirme sabır işi ve zaman gerektirir ise
    Benim 180 günlük vücut değişimi Videom diye videonun var. 6 ay önce hemen hemen sifirken 6 ay sonra devasa olmak nasıl olabiliyor.
    6 ay yeterli mi o zaman