Verdi, Haydn, Mozart ve Besteleri Bursa BDSO Sahnesi’nde

27.11.2018
A+
A-

BBDSO bu hafta müzik tarihinin önemli bestecilerinden Verdi, Haydn ve Mozart’ın eserlerini Bursalı sanatseverlerle buluşturuyor. Konseri ünlü şef ve besteci Kıvanç Tepe yönetiyor.

Uludağ Premium’un sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği’nin desteklediği klasik müziği geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu hafta müzik tarihinin en önemli bestecilerinin eserleri ile sahneye çıkıyor. Konserde İtalyan opera geleneğinin temsilcilerinden Guiseppe Verdi’nin “Nabucco operası uvertürü” ve dahi besteci Wolfgang Amadeus Mozart’ın “Jüpiter” başlıklı son senfonisi olan 41. Senfoni dinleyiciler ile buluşuyor.

Koserde ayrıca solist Gülgün Sarısözen, yine klasik dönemin simge bestecilerinden Joseph Haydn’ın “do majör çello konçertosunu” seslendiriyor. Konseri birçok büyük konser projesine imza atmış şef ve besteci Kıvanç Tepe yönetiyor.

29 Kasım Perşembe akşamı saat 20.00’de gerçekleştirilecek konserin biletleri; Sanat Cepte mobil uygulaması, BBDSO resmî web sitesi bursasenfoni.gov.tr ve biletiva.com’un yanı sıra Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu BBDSO Müdürlüğü Gişesi ve konser akşamı AKKM Merinos Gişesi’nden satın alınabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.