Uysal’dan Doğu Türkistan’da yaşanan zulme tepki

Uysal’dan Doğu Türkistan’da yaşanan zulme tepki
26.03.2021
A+
A-

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: “Çin’de yaşanan bu soykırıma asla ve kata sessiz kalamayız. Orada soykırım yaşandığı gerçeğini kimse perdeleyemez.”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Çin Büyükelçiliği önünde düzenlenen gösteride Doğu Türkistan’da yaşanan zulme dikkat çekti.

Kalabalık bir Demokrat Partili grupla Çin’in Ankara’da bulunan Büyükelçiliği önünde düzenlenen protesto gösterisine katılarak bir konuşma yapan Genel Başkan Uysal, “Çin’de yaşanan bu soykırıma asla ve kata sessiz kalamayız. Orada soykırım yaşandığı gerçeğini kimse perdeleyemez” dedi.

“Bu fotoğrafı tarihe not düşelim” 

Türkiye’yi ziyaret eden Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi sonrası basına yansıyan fotoğrafı üzerine de Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Bu fotoğrafı tarihe kayıt düşelim! AK deyip KARAyı yutturanları elbet rehin alınmış milyonlar bir gün hatırlar! Ve şairin tabiriyle; KAHROLSUN HAK DURURKEN ZORBALARA TAPANLAR!” yorumunda bulundu.

“Güya ülkeyi Türkiye’nin en milliyetçi koalisyonu yönetiyor!”

Çin Dışişleri Bakanı’nın Ankara ziyareti öncesi Çin Büyükelçiliği önünde düzenlenen protestoya katılacağını açıklayan Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Tümtürk’ün, ‘koronavirüs gözetimi’ denilerek evinden çıkartılmaması hakkında da paylaşım yapan Uysal,  “Güya Türkiye’nin ‘EN MİLLİYETÇİ KOALİSYONU’ ülkeyi yönetiyor! Zalim Çin’in tezlerini savunan ÇİNPERESTLERE TV’leri tahsis edeceksiniz, mazlumların temsilcisi

Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Tümtürk’ü düzenbazlıkla eve hapsedeceksiniz! YAPARSA AK PARTİ YAPAR!” eleştirisinde bulundu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, hep beraber bir haykırışın seslendirilmesi gerektiğini belirterek Çin Büyükelçiliği önünde yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

“Uygulanan zulme sessiz kalmamız asla ve kata mümkün değil”

“Milyonlarca insanımızın sesi olmak adına bir haykırışı hep beraber seslendirmemiz gereken günde buradayız. İnsanlık tarihinde insanlığın yüzünü kızartacak zulümlerin icat edildiği Çin Devleti’nin Uygur kardeşlerimize uyguladığı zulme asla ve kata sessiz kalabilmemiz mümkün değildir.

“Orada soykırım uygulandığı gerçeğini kimse perdeleyemez”

Orada yapılanların ne olduğunu hepimizi biliyoruz. Adeta bir soykırım uygulanmaktadır. Bu acı gerçeği reel politiktir diyerek, siyasi ilişkilerdir diyerek, ekonomik ilişkilerdir diyerek hiç kimse perdeleyemez. Hele hele Türkiye Cumhuriyeti Devleti asla perdeleyemez. Başka ülkelerin, milletlerin, devletlerin ne dediği değil; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Milletinin ne dediği önemlidir. Orada yaşayan kardeşlerimiz başka milletlerden değil Türk Milleti’nden ses beklemektedir.

İşte bu sebeple bugün burada, Türkiye’yi ziyareti vesilesiyle Çin Devleti’nin Dışişleri Bakanı’nın şahsında Çin Devleti’nin ve temsilcilerinin yüzlerine haykırıyoruz.

Bir yanda Dünya 5’ten büyüktür diyeceksiniz, diğer yanda 5’in 1’ine sessiz kalacaksınız”

Bir yanda Birleşmiş Milletler’de vicdan siyaseti diyeceksiniz, dünya 5’ten büyüktür diyeceksiniz, o 5’in 1’ine sessiz kalacaksınız. Diliniz lal olacak, kulaklarınız sağır olacak, gözleriniz görmeyecek. Bizi üzen esas budur.

“Türkiye’de güya tarihin en milli koalisyonu var ama Doğu Türkistan Davası öksüz kalmıştır”

Bugün Türkiye’de güya tarihin en milli koalisyonu var ama Türk Milleti’nin Kıbrıs Davası gibi Azerbaycan Davası gibi bir Doğu Türkistan Davası var ve bu davanın sahibi maalesef öksüz kalmıştır.

“Çin samimi ise Türkiye’nin teminatı altında Uygur Türklerinin taleplerine cevap vermelidir”

Milyonlarca insanımızın sesi olarak buradan haykırıyoruz; eğer Çin samimiyse, sözünün gereğini yapacak ise Türkiye’nin teminatı altında bu taleplere cevap vermelidir. Orada insanlık tarihinin yüzünü kızartacak zulümlerin icat edildiği o topraklarda yaşanan bu soykırıma asla ve kata sessiz kalamayız.

“Çin tezlerini seslendirenler asla ve kata Türk Milleti’nin mensubu olamazlar”

Türkiye’de Çin’in tezlerini seslendirenlere de açık yüreklilikle söylüyorum; Sizler asla ve kata Türk Milleti’nin mensubu olamazsınız.

Taşların bağlandığı, köpeklerin serbest bırakıldığı gibi Türkiye’de de maalesef bu sesi yükseltmek isteyenlere ket vurulduğu böyle bir dönemde, varlıklarıyla burada olan tüm siyasi partiler ile birlikte, Anadolu’nun ve Trakya’nın sesi olarak bizler, bu zulme sessiz kalmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz

“Türk Milleti’nin vicdanı, Çin Devleti’nin zulmünü yenecek kadar büyüktür”

Çin Devleti’nin zulmü ne kadar büyükse bu milletin vicdanı da onu yenecek kadar büyüktür. Haklı davanın sahibi olmak bizi büyük yapar. İşte bu hisle buradayız. O nedenle Azerbaycanlı şairin “Yükselen bayrak asla inmez” dediği gibi “Bu gök bayrak asla inmeyecektir”. Bu zülme milletin asli sahipleri, Türkiye’nin her sathında da TBMM’de de sonuna kadar sahip çıkacaktır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.