Usta gazeteci Önkibar’dan Ümit Özdağ yorumu

Usta gazeteci Önkibar’dan Ümit Özdağ yorumu
18.03.2021
A+
A-

Usta gazeteci Sabahattin Önkibar, youtube kanalından yaptığı yayında, “Prof. Dr. Ümit Özdağ hocanın yeni siyasi arayışını ve parti kurma projesini değerli buluyorum, önemli görüyorum” dedi.

Önkibar, “Sağlık Bakanı Martta 50, Nisanda 50 toplam 100 milyon adet aşı gelecek ve aşılama oranımız Mayıs ayıyla beraber tamamen bitecek demişti. Peki olan nedir? Yapılan yeni açıklamaya göre aşıların gelmesi sonbaharı bulabilirmiş. Şaka mı yapıyorlar dalga mı geçiyorlar anlamak mümkün değil. Ya hu söz konusu olan insan sağlığı, niye bu patinaj? Bir hafta önce yandaş müteahhitin devlete ödemesi gereken katrilyon civarındaki borcunu silen AKP yönetimi bu paranın onda birini vatandaşının sağlığı için bulamıyor mu? Saray ile bütün AKP milletvekilleri aşı oldu da bitti mi bu iş? Hayır hayır, iftira atmıyorum. Bunu söyleyen bizzat AKP’den milletvekili seçilen Mustafa Yeneroğlu’dur. Tayyyip Erdoğan lafa gelince aşıda destan yazdık diyor ama hakikat bu. Yarın itibariyle Türkiye’nin elinde aşı yok ve dışarıdan da ne zaman geleceği belli değildir. Gördük, yaşadık ve yaşıyoruz. Kolonya ve maske dağıtamayan, aşı temin edemeyen bu insanlar maalesef 19 yıldır Türkiye’yi yönetiyor ve heyhat var olan çöküşe rağmen bunlar toplum nezdinde hala kurtarıcı olarak görülüyorlar. İşte bundan dolayı Türkiye’de muhalefet yok dedim ve diyorum. Söyleyin haksız mıyım?” ifadelerini kullandı.

Sabahattin Önkibar sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu tablodan hareketle Prof. Dr. Ümit Özdağ hocanın yeni siyasi arayışını ve parti kurma projesini değerli buluyorum, önemli görüyorum. Ümit Hoca’yı Haber Türk’te izledim. “Hedefim AKP ile MHP tabanından oy almak” deyince “İşte bu” dedim, ki var olan muhalefetin hiçbiri bunu yapmıyor, yapamıyor. HDP medyası ve yazarlarının konsülüne  giren Meral Akşener feministlik ve güya biraz da hümanistlik yaparak CHP’nin altını oyuyor, ondan oy çekiyor. Oysa bizim beklentimiz Meral Akşener’in milliyetçi, muhafazakar tabanı sarsıp akp ile mhpde büyük kopuşlar yaratmasıydı. Meral Hanım bu işi Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu’na bıraktık diyerek aslında yetersizliğini ve acziyetini ortaya koydu. Bakın Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu AKP’yi sarsan, AKP’den büyük bir kitle koparamaz. Zira bu iki isim AKP’nin suç ortaklarıdır.

Ekonomik çöküşte Babacan, Orta Doğu’daki yıkımda da Davutoğlu baş rolde değiller miydi? Bugün muhalefette varlıkları ise tamamen şahsi intikam ve de emperyal görevlendirme gereğidir ki anketlere göre Ali Babacan yüzde 1,5’larda, Davutoğlu da sıfıra yakın düzeydedir. İşte bütün bunların anlattığı şudur: AKP ile MHP tabanlarına hitap eden bir parti yoktur. Dolayısıyla Ümit Özdağ’ın başlattığı hareket bu bakımdan önemli ve değerlidir. Zira Ümit Hoca hem an itibariyle siyasi arenada olan sözde liderler gibi boş teneke değil, yani çok donanımlı, hem de iddialı ve inançlı bir isim. Evet, Tayyip, Bahçeli ve Meral Akşener gibi başkalarının yazdıklarını camdan okuyarak siyaset yapmıyor. Devleti, Türk milletini ve insanı tanıyor, biliyor. Koltuk için siyaset yapmadığı da kanıtlıdır. Mesela MHP’de Genel Başkan Başyardımcısı iken milletvekili iken istifa etti ki hatırlayın Aynı şeyi Meral Akşener geçmişte, Koray Aydın MHP Genel Başkan Adayı olduğunda yapmamıştır. Dahası bizzat kendisi “Bahçeli beni mebus yapsaydı karşısına çıkmaz, aday olmazdım.” Bile demiştir. Hatırlayın değerli seyircilerim Meral Akşener oğlunun düğününde Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli’yi bir odada buluşturup kapıda nöbet tutmuştu ki bunu bana anlatan o ana tanıklık eden Adana Büyükşehir Eski Başkanı Aytaç Durak’tır. Şimdi diyeceksiniz ki çok parti var ve boşluk yok. Evet gerçekten birbirinin kopyası parti çok. Ama emin olun boşluk var. Zira ifade ettim, AKP ile MHP’ye kızan ama gidecek yer bulamayan yığınlar var.

Prof. Dr. Ümit Özdağ işte o boşluğu doldurabilir ve milliyetçi oyları çekebilirse Tayyip Erdoğan’ın 19 yıllık siyasi saltanatının sonunu getirecektir. Bu arada malum milliyetçilik günümüzde sadece ülkemizde değil bütün dünyada yükselmektedir. Dolayısıyla ciddi bir milli muhalefet AKP ile MHP’den oy koparacaktır. Bakın AKP’nin İslamcı ya da gerçek oyu yüzde 20’lerin üstünde değildir. Geri kalanlar ise gelenekçi vatanseverlerdir ve Prof. Dr. Ümit Özdağ onlara hitap edebilir, onların oyunu çekebilir. Aynı şekilde Bahçeli’den illallah edip yaka silken ve Meral Akşener noktasında hayal kırıklığı yaşayan MHP ile İyi Parti seçmeni de Özdağ’a yönelebilir. Dolayısıyla Ümit Özdağ’ın sinerji yaratabilme potansiyeli vardır. İlaveten Ümit Özdağ Hoca Suriyeliler sorununu siyasete taşıyarak Türkiye’de büyük ama çok büyük iyiliklerde bulunacaktır. Beni sevindiren hususlardan biri ise son 20 yıldır lider kalitesi olarak çıtası yerlere düşen kasaba simsarlarının egemen olduğu siyaset dünyamızda donanımlı, birikimli birinin genel başkanlığa geliyor olmasıdır.”

(Kaynak: haberiniz.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.