Ünlü keman virtüözü Suna Kan hayatını kaybetti

Ünlü keman virtüözü Suna Kan hayatını kaybetti
12.06.2023
A+
A-

Dünyaca ünlü keman virtüözü Suna Kan hayata gözlerini yumdu.

86 yaşındaki “Harika Çocuk” lakaplı ünlü keman virtüözü Suna Kan hayata veda etti. Piyanist Gülsin Onay acı haberi sosyal medya hesabından şu açıklamalar ile paylaştı.

Acı haberi sosyal medya hesabından duyuran Gülsin Onay, “Suna Kan’ı kaybetmişiz. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Oğlu Ömer Üstel başta olmak üzere tüm yakınlarına, sevenlerine, müzik camiamıza baş sağlığı ve sabırlar dilerim. Büyük bir müzisyenimizi, yakın dostumu ve yeri doldurulamaz değerli kemancımızı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Kalbimizde hep yaşayacak eşsiz anıları ve kayıtlarıyla.” ifadelerini kullandı.

Kan, 2017 yılında yapmış olduğu açıklama ile sağlık sorununa değinmişti. “Kemanın kutusunu şimdilik, bu dünyadan gidinceye kadar kapattım.”

Harika Çocuk için taziye mesajları yağdı;

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Suna Kan’ın ölümü ile ilgili bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyetimizin çok sesli müzik alanında yetiştirdiği büyük değer, dünyaca ünlü keman virtüözlerinden, devlet sanatçımız Suna Kan’ın vefatından dolayı büyük üzüntü duydum. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiasına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da Twitter hesabından yapmış olduğu açıklama ile acısını paylaştı. “Türkiye’nin değerli keman virtüözlerinden Suna Kan aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiasına başsağlığı diliyorum.

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Suna Kan’ın ölüm haberini sosyal medya hesabından şu ifadeler ile paylaştı: “Değerli keman sanatçısı Suna Kan’ın vefatını derin üzüntüyle öğrendim. Tüm sevenlerine ve müzik camiasına baş sağlığı dilerim. Türkiye’nin değerli bir sanatçısıydı. Işıklarda uyusun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.