Ümit Özdağ’dan selamlamaya tepki

Ümit Özdağ’dan selamlamaya tepki
29.10.2023
A+
A-

Boğaz’daki selamlama seremonisine en sert tepkiyi Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve emekli tuğamiral Türker Ertürk gösterdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Türk Donanması’na ait 100 gemi İstanbul Boğazı’ndan geçerken, Türk Yıldızları ve Solo Türk de muhteşem bir gösteriye imza attı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın etkinliği İngiliz gemisiyle Malta’ya kaçan Vahdettin’in adını taşıyan köşkten izlemesi, eleştirileri beraberinde getirdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Boğaz’daki “selamlama” töreninde Erdoğan’ın Vahdettin Köşkü’nde olmasına tepki göstererek sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

– Erdoğan bugün Atatürk’ü anmadan bir Cumhuriyetin 100. Yılını kutlama twiti attı. O kadar ruhsuz bir mesajdı ki Paraguay Cumhurbaşkanının Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılını kutlamak için attığı twit olabilirdi.

– Ve bugün donanmamızın Boğaz’da yaptığı Resmi geçiti sancak gemisinden izlemesi gerekirken Vahidettin köşkünden izledi.

– Kimse bana Boğazı iyi gördüğü için demesin. Boğazı en iyi gören yer sancak gemisi olurdu. Peki neden?

– 1) Son padişah benim, Vahidettin’in yerine ben geçtim.

– 2) Atatürk Vahidettin’i kovdu ama 100. Yılda ben donanmaya/orduya Vahidettin Köşkü’ne selam verdiriyorum.

– Devlette ne gelenek kaldı ne kurum. Erdoğan 100. Yıl kutlamalarını millete zehir etmek için her şeyi yapıyor.

– Buna rağmen moralinizi bozmayın, umudunuzu yitirmeyin. 4000 yıllık tarihimizde çok daha büyük sıkıntılar yaşadık ve aştık. Bunu da aşacağız.

BİR TEPKİ DE TÜRKER ERTÜRK’TEN

Emerli amiral Türker Ertürk de Erdoğan’ın Vahdettin Köşkü’nde olmasına tepki gösterdi.

“TARİH BOYUNCA FIRKATEYN DOLMABAHÇE’YE DEMİRLER, CUMHURBAŞKANI ORAYA ÇIKARDI”

“Gönül arzu ederdi ki bu resmi geçidi biz Dolmabahçe Sarayı’nın önünde yapalım” diyen Ertürk, katıldığı canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

– Çünkü bizim hem Osmanlı’daki hem de Cumhuriyet geleneklerimizde bu tür resmi geçidi kuzeyden güneye doğru yapılır. Padişah ve Cumhurbaşkanı sancaktan selamlanır. Geçmişte hep böyle olmuştu.

– Donanmanın ana üssü eskiden Kasımpaşa’daydı. Kasımpaşa’dan Donanma çıkar, kuzeye doğru ilerler, Dolmabahçe’nin veya Hisar’ın önünden sancaktan dönüşle güneye doğru dönerdi ve Padişahın huzurundan, Sarayburnu’ndan sancaktan selamlayarak geçerdi.

– Biz de Cumhuriyet tarihi boyunca Dolmabahçe önlerine bir firkateynimiz demirler, onun üzerine Cumhurbaşkanı çıkar, Cumhurbaşkanı’nın sancağı çekilir ve bütün Donanma Cumhurbaşkanı’nın önünden geçerdi.

“CUMHURİYET’E KARŞI BİR TAVIR İÇERİSİNDESİNİZ DEMEKTİR”

“Yanında kim olmalıydı biliyor musunuz?” sorusunu da soran Ertürk, “Deniz Kuvvetleri Komutanı, Kuvvet Komutanları, Genel Kurmay Başkanları olmalıydı. Geleneklerimizde hep bu vardı. Ama bugün görüyorum ki Deniz Kuvvetleri Komutanı şu anda törendeki en baştaki gemide. Halbuki Deniz Kuvvetleri Komutanı’nın geleneklerimiz açısından olması gereken yeri, Cumhurbaşkanı’nın yanıydı. Cumhuriyet esasında monarşiye karşı kurulmuştu. Siz eğer Vahdettin diyorsanız, Cumhuriyet’e karşı bir tavır içerisindeniz demektir” ifadelerini kullandı.

(ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.