Ümit Özdağ’dan Milli Eğitim Bakanlığı’na eleştiri

Ümit Özdağ’dan Milli Eğitim Bakanlığı’na eleştiri
07.05.2021
A+
A-

Yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Ayyıldız Hareketi lideri İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Hayalimdeki Çin” resim yarışmasını sert şekilde eleştirdi.

Çin’den gelecek 100 milyon doz aşı ile ilgili tartışmalarına değinen Özdağ’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Saray Rejimi Türk Dış Politikasını, sözde İslami hassasiyetler üzerine kurmuştur. AKP, Suriye’de Müslüman Kardeşleri ve selefi grupları sözde İslami hassasiyetlerden ötürü Beşar Esad’a karşı desteklemiştir.

Saray rejimi sözde İslami hassasiyetlerden ötürü Filistin’de Hamas’ı desteklemektedir. Saray rejimi sözde İslami hassasiyetlerden dolayı Mısır’da Sisi rejimine karşı tavır almış, Müslüman Kardeşlere destek olmuştur. Aslında Saray rejiminin hassasiyetleri İslami değil selefi Müslüman kardeşler hassasiyetleridir.

Bugün dünyada milli ve dini anlamda en ağır baskılar ile karşı karşıya olan halk Doğu Türkistan’da yaşanan Müslüman Uygur Türkleridir.

Pekin tarihi kökenleri olan,  paranoyak bir zemine oturan Türk korkusunu ruhunun derinliklerinde yaşamaktadır. Bu paranoyak korku ile Çin Doğu Türkistan’da bir yandan etnik Çinli nüfus transferi diğer yandan Uygur kimliğini kültürel ve biyolojik anlamda yok etmek için çalışmaktadır.

Saray Rejimi Pekin’in Doğu Türkistan’da yaptığı dini ve milli baskılar karşısında milli gururdan yoksun bir şekilde susmakla kalmamakta, Biden’ın sözde Ermeni soykırımı iddiaları karşında sessiz kalıp diz çöktüğü gibi Doğu Türkistan’da Çin baskıları karşısında susarak Pekin’in karşısında diz çökmektedir.

Aşı konusunda yandaşın gelirini halkının sağlığından öne koyan Saray Rejimi, “100 milyon doz Çin aşısı gelecek.” naraları ardından aşılar teslim edilmeyince beceriksizliğine bahane olarak katledilen ve soykırıma maruz bırakılan Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin sesini Türkiye’de duyurmak isteyenleri, tepki gösterenleri suçlamaya başlamıştır.

Pekin karşısındaki tepkisizlik, vurdumduymazlık, teslimiyet yetmemiş gibi şimdi bir de Pekin’e yağ çekme kampanyası başlatılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere “hayalinizdeki Çin’i resmedin” şeklinde bir kampanya başlatmıştır.

Saray Rejimine tekrar sesleniyoruz. Bizler, Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçileri, Ayyıldız Hareketi mensupları, durduramadığımız Çin zulmüne karşı en fazla ses çıkaranlar olacak, Uygur kardeşlerimizin derdiyle dertlenecek,  Doğu Türkistan’ı unutmayacak ve Dünya’ya bu zulmü haykıran sesleri olmaya devam edeceğiz. “

MEB, “HAYALİMDEKİ ÇİN” TEMALI RESİM YARIŞMASI

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye-Çin diplomatik ilişkileri 50 yılı dolayısıyla ortaöğretim kurumlarında “Hayalimdeki Çin” temalı resim yarışması düzenleneceğini duyurmuş, başvuru koşulları arasına da “Türk Soylu” öğrenci olma koşulunu getirmişti.

Yarışma, Doğu Türkistan Türklerinin gördüğü Çin mezalimi maruz kalması sebebiyle eleştirilerin odağı oldu.

100 MİLYON DOZ AŞI

Sağlık Bakanı Koca, Çin ile 100 milyon doz Sinovac aşısı için anlaşma imzaladıklarını duyurmuştu. Hükümet, Nisan ayı sonuna kadar tüm nüfusun en az yüzde 60’ını aşılamayı hedefliyordu. Ancak Türkiye’ye gelen Çin aşısının miktarı 26 milyon doz olunca hem bu hedef tutturulamadı hem de muhalefetin eleştiri dozu yükseldi.

(haberiniz.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.