Ümit Özdağ’dan çarpıcı açıklama: 20 yıl içinde her 13 kişiden biri Suriyeli olacak

21.12.2018
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, yaptığı açıklamada ‘Suriyeli nüfusu çok daha fazla artan bir nüfus ve 2040 yılında 7 buçuk milyon olacaklar ve sokaktaki her 13 kişiden biri Suriyeli olacak ‘ dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamada ”380 bin çocuk Türkiye’de doğdu Allah yardım etse de parlamento bunlara vatandaşlık verse ”demişti. Bunu üzerine açıklamalarda bulunan  Özdağ ‘Suriyeli nüfusu çok daha fazla artan bir nüfus ve 2040 yılında 7 buçuk milyon olacaklar ve sokaktaki her 13 kişiden biri Suriyeli olacak” dedi.

Resmi rakamlara göre 3,8 milyon Suriyeli var diyen Özdağ sözlerine şöyle devam etti: ”1 buçuk milyon civarında kayıtlara girmemiş Suriyeli var ve hükümet Türk milletini aldatarak Suriyelilere vatandaşlık verme çalışmaları yürütüyor. Suriyeli çocuklara vatandaşlık verdiğimiz zaman anne ve babalarına da vereceksiniz ve diğer kardeşlerinde vereceksiniz. Bu bir anda 1 buçuk 2 milyon yeni vatandaş olması demek.”

Devamında  Suriyelilerin şu andaki maliyeti 40 milyar dolar olduğunu söyleyen Özdağ son olarak konuşmasına şu sözcüklerle son verdi: ”Geçen sene Erdoğan’ın alçıladığı rakam 35 milyon dolar ve Türk ekonomisi üzerinde olağan üstü bir yük ve her geçen gün biraz daha artıyor. Üstelik Suriyeli nüfusu çok daha fazla artan bir nüfus. Bu 3,8 milyon olduklarını düşünürsek ki sayılar 5 milyonu geçmiş durumda. 2040 yılında 7 buçuk milyon olacaklar ve sokaktaki her 13 kişiden biri Suriyeli olacak. Türkiye’nin böyle bir yükü taşıma imkânı yok.”

(kaynak: haberayyildiz.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.