Ümit Özdağ, Zeytinburnu’nda sert konuştu!

Ümit Özdağ, Zeytinburnu’nda sert konuştu!
02.07.2022
A+
A-

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, İstanbul’un Zeytinburnu’nda yaşanan olaylar nedeni ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partililerle birlikte Zeytinburnu’nda kavgaya karışan AKP gençlik kolları üyesi 4 kişiye işlem yapıp kelepçe taktıkları için bir polis iki bekçinin açığa alınmasına tepki gösterdi.

Özdağ, “Emniyet teşkilatı AKP’nin özel koruma ordusu değil, büyük Türk milletinin polisidir. Polisi ezdirmeyeceğiz” dedi.

İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde 27 Haziran akşamı iki grup arasında kavga çıktı. Olaya müdahale eden polis ve bekçiler, kavgaya karıştıkları tespit edilen 4 kişiye işlem yaptı.

Kelepçe takılarak gözaltına alınan gençlerin AKP Zeytinburnu İlçe Gençlik Kolları üyesi olmaları üzerine gözaltı işleminin engellendiği, üstelik polis ve bekçilerin bu durumdan dolayı gençlerden özür dilettirildiği iddia edildi. Bu olayın duyulması üzerine birçok kesimden tepkiler geldi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da, yaşanan olaylara tepki gösterenler arasında yer aldı. Zeytinburnu’na giden Özdağ burada konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Zafer Partisi lideri Özdağ yaptığı açıklamada, “Zafer Partisi Genel Başkanı olarak  buradan sesleniyorum; Sevgili arkadaşlar, yıllarca Polis Akademisi’nde öğretim üyeliği yaptım. Binlerce polis amiri öğrencim oldu. Sizin dertlerinizi ve polis teşkilatının bütün dertlerini, sorunlarını gayet yakından biliyoruz. Türk Devleti’ni Türk milletine geri vereceğiz. Emniyet teşkilatı AKP’nin özel koruma ordusu değil, büyük Türk milletinin polisidir. Polisi ezdirmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi lideri Ümit özdağ’ın Zeytinburnu’nda yaşanan olaylar nedeni ile ilgili açıklamasından satırbaşları şöyle:

Türk milletinin iç güvenliğini sağlamak ile sorumlu polisimiz saray rejiminin baskısı ve mobingi altında görevini yapamaz duruma gelmiştir. Polis teşkilatı muhalefete oy veren seçmenlere, sıradan sokaktaki AKP’ye oy veren seçmenlere karşı zaman zaman yasaları amacını aşan bir şekilde uygulamaya zorlanırken, AKP seçkinleri ve AKP seçkinlerinin koruması altındaki Suriyelilere karşı polisin eli kolu bağlanmaktadır. Hatay da anayasanın 23. Maddesi Jandarma ve polis aracılığıyla Süleyman Soylu ve vali tarafından çiğnetilmiştir. Bir milletvekili, bir Genel Başkan ve parti divanı bir ilimize sokulmamıştır. Bu Cumhuriyet tarihi boyunca ikinci kez oluyor. İlki Kayseri’de rahmetli İnönü’ye uygulanmıştı. Şimdi aynı uygulamayı İç işleri Bakanı daha doğru bir ifade ile suç işleri bakanı Süleyman Soylu yaptı.

Bugün burada Zeytinburnu’nda olma nedenim Zeytinburnu’ndaki bekçi ve polislere terbiyesizce saldıran, huzuru bozan, Ak Parti gençlik kolları üyesi 4 kişi hakkında işlem yapılmasının Suç işleri bakanı Soylunun emri ile engellenmiş olmasıdır. Gözaltı işlemlerini yapan polislere suçlulardan özür diletilmiş, kelepçe takan bir polis ve iki bekçi açığa alınmıştır.  Bu arada duyuyoruz ki AKP ilçe başkanı polisleri aramış ‘’Merak etme seni bir hafta sonra göreve iade edeceğiz’’ demiş.

Söyle bir parantez daha açayım.

Ben buraya gelmeden önce, bazı teşkilat mensubu arkadaşlarımızın kulağına böyle bir olay olmadı diye fısıldanmış. Bakın resmi evrakların tamamı elimde sakın böyle bir numara çekmeye kalkmayın çok mahcup olursunuz. Bu işlem Türk polisini HDP’li milletvekilinin attığı tokattan daha fazla yaralamıştır, onurunu kırmıştır. Hatay dört yolda AKP’li vekilin oğlu ve arkadaşlarından polise özür diletiliyorsunuz. AKP’li vekil Antakya’da polis hakaret ediyor siz Türk polisini şamar oğlanı mı zannediyorsunuz. Türk Emniyet Teşkilatı sizin, AKP’nin özel koruma ordusu değildir. Bunu size öğreteceğiz. Büyük Türk Milletinin polisi Süleyman Soylunun keyfi uygulamalarının karşısında korumasız bırakmayacağız. Soylu zihniyetinin baskıları, Türk polisinde büyük sayıda intiharlara neden olmaktadır. Bakın arkadaşlar 100’ün üstünde polis intihar etmiş. Bir yandan hırsız, uğursuz, tecavüzcü, katiliyle diğer yandan aman dokunmayın dedikleri Suriyelisiyle Afgan’ıyla uğraşan polis, Soylu zihniyetinin baskıları altında evlatlarını intiharlarla kaybetmektedir.

Zafer Partisi Genel Başkanı olarak buradan sesleniyorum. Sevgili arkadaşlar, yılarca polis akademisinde öğretim üyeliği yaptım. Binlerce polis amiri öğrencim oldu. Sizin dertlerinizi, sorunlarınızı gayet yakından biliyoruz. Türk Devletini Türk milletine geri vereceğiz. Emniyet teşkilatı AKP’nin özel koruma ordusu değil, büyük Türk milletinin polisidir. Polisi ezdirmeyeceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.