Ümit Özdağ Bursa’da konuştu: Fetret Devri’nde bile böylesi yaşanmadı

13.09.2018
A+
A-

Bursa’da il başkanlığı binasında partililere seslenen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, “Anadolu’da 1000 seneden beri devlet olarak yaşıyoruz ancak Fetret Devri’nde bile devlet bürokrasisi böyle ağır bir sıkıntı ile karşılaşmamıştır” dedi.

İYİ Parti Bursa il teşkilatını ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Ümit Özdağ partililere yaptığı konuşmada, ülkenin Fetret Devrin’den daha kötü durumda olduğunu söyledi.

Özdağ şunları söyledi;

“Devlet tek kişiye göre yeniden dizayn edilmektedir. Devlet rejim değiştirirken bugüne kadar kazanılmış değerler bir kenara atılmakta kurum ve kuruluşların içi boşaltılmaktadır. Anadolu’da 1000 seneden beri devlet olarak yaşıyoruz ancak Fetret Devri’nde bile devlet bürokrasisi böyle ağır bir sıkıntı ile karşılaşmamıştır.

Ülkemiz şu anda büyük bir ekonomik buhran geçirmektedir ve bunun faturası da yine milletimize çıkarılmıştır. Ekonomik krizden çıkamadığımız takdirde gelecekte çocuklarımız çok ağır bedeller ödeyecektir. Türkiye tek adamla birlikte ekonomik çöküşe doğru hızla yol almaya başlamıştır.”

Ekonomik konulara da değinen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gerçek enflasyon şu anda yüzde 21 civarındadır. Ekonominin başında bulunan kişinin tek bir özelliği vardır o da damat olması. Dünyadan kopuk bir şekilde Türkiye’nin itibarı şerefi ayaklar altına alınırken Türkiye’de toz pembe tablo çizilmeye çalışılıyor. Bunlar ne içiyorsa fantezi dünyası içerisinde yaşıyorlar. Başarısızlıklarını da dış etkenlere ve emperyalizme bağlamaya başladılar.

Eğer Merkez Bankası rezervlerinde 27 milyar dolar değil de 227 milyar dolar olsaydı belki de bu krizi yaşamazdık. ABD ne yaparsa yapsın, 2002’den beri sürdürülen Lale Devri ekonomisi artık iflas etmiştir. Yeni saraylar yaptırıp ejder suyu içmekle Türkiye’nin ekonomik krizden çıkması mümkün değildir.”

Suriyeli sığınmacılar konusuna da açıklık getiren Prof. Dr. Özdağ, “Türkiye’de 4 milyon civarında Suriyeli sığınmacı var. Türkiye’nin bütçesine göre en fazla insani yardımı yaptık. 37 milyar dolar para harcadık. Bu parayla Biz 7 tane Boğaz Köprüsü binlerce okul ve hastane, birçok fabrika yapabilirdik. Bugün her 20 kişiden birisi Suriyeli 2040’tan sonra her 12 kişiden biri Suriyeli olacak. Ve Sayın Cumhurbaşkanı hâlâ Ensar’a sahip çıkalım deyip duruyor. Vatanımız elimizin altından kayıyor haberi yok…” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.