Ümit Özdağ: AK Parti’den TSK’ya karşı sürdürülen saldırılarda yeni bir aşama oluşmuştur

Ümit Özdağ: AK Parti’den TSK’ya karşı sürdürülen saldırılarda yeni bir aşama oluşmuştur
13.12.2022
A+
A-

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Başkanlık Divanı üyeleri, 103 Amiral/Generalin Ankara Adliyesinde 20. Ağır Ceza salonundaki duruşmasını takip etmek ve bir basın açıklaması yapmak üzere Ankara Adliyesine gitti.

Duruşmaya katılan Ümit Özdağ, adliye çıkışı basın açıklaması yaptı.

Ümit Özdağ, açıklamasında şunları  söyledi:

”Tüm kamuoyunun yakından takip ettiği Amiraller davasında yeni bir aşamaya başlandı. Meselenin özü Türkiye’nin güvenliğinin ve diplomasisinin önemli bir parçası olan Montrö Antlaşması’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tek taraflı olarak kaldırılabileceğine dair bir siyasetçinin açıklamaları üzerine, bütün hayatlarını Türkiye’nin güvenliği için harcamış 104 amiral bir bildiri yayınlayarak bunun doğru olmadığını, Türkiye’nin güvenliği için bu anlaşmanın devam etmesi gerektiğini tüm kamuoyuyla paylaşmışlar.”

”Bu bildiri içerisinde TSK yönetmeliğini ve TSK’nın iç işleyişini, bütün adli yapıyı düzenleyen kuralları ihlal ederek, başında takke ile makam aracıyla tarikat evine giden bir amirali de eleştirmişlerdir. İşte bu açıklama bütün demokratik ülkelerde çok normal karşılanması gereken açıklama Ak parti tarafından TSK’ya karşı sürdürülen ve FETÖ ile başlangıçta iş birliğiyle başlatılan saldırılarda yeni bir aşama oluşmuştur. Ne yazık ki muhalif gibi görülen siyasi partiler de iktidarın TSK’ya ve TSK’nın temsil ettiği ruha yapmış olduğu bu saldırıların karşısında durmamışlar ve aksine destek veren açıklamalar yapmışlardır.”

”Biz Zafer Partisi olarak Türk ordusunun yanındayız. TSK’nın Mustafa Kemal’in ordusu olduğunu ve öyle kalması gerektiğini savunuyoruz. İçeride yapılan yargılanmanın da Türk tarihine kara leke olarak geçeceğini FETÖ’nün kısmen temizlendiğini ama FETÖ ruhunun değişik şekillerde yargı içerisinde varlığını sürdürmeye devam ettiğini de görüyoruz. Bunların hepsi Erdoğan’ın aday olamayacağı Haziran 2023 seçimlerinden sonra değişecek.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.