Ümit Özdağ: Afgan subaylar Taliban tehdidinde

Ümit Özdağ: Afgan subaylar Taliban tehdidinde
14.09.2021
A+
A-

Türkiye’de Kara Harp Okulu’nda Eğitim gören ve mezun olduktan sonra Afganistan ordusunda görev yapan subayların Taliban tarafından infaz edileceği öğrenildi.

Afgan Ordusu subaylarının, Taliban’ın iktidara geçmesinin ardından infaz listesine alındığını ve öldürülmemek için saklandıklarını söyleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ konuyla ilgili bir video yayınladı.

İlk kez Veryansın TV’nin gündeme getirdiği Afganistan’da Taliban’ın ölüm listesindeki subaylarla ilgili Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ açıklama yaptı.

Videoda kendisine ulaşan Afgan Subay’ın Türkiye’den yardım istediğine dikkat çeken Özdağ “Amerikan Ordusu’nun yandaşları olan Afgan askerine Türkiye’nin kapıları ardına kadar açılırken, Türk soylu subaylar neden Afganistan’dan çıkarılmıyor?” dedi.

“Bu bilgiyi bana veren genç Gazi üsteğmen kardeşim Dışişleri Bakanlığına konuyu anlatmak için gitmiş fakat bu bacağını vatan için vermiş genç evladımızı bakanlıktan içeri dahi almamışlar.” diyen Prof. Dr. Ümit Özdağ şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye onlarca yıl Afganistan’da NATO görevi kapsamında askeri birlik bulundurduğu ve bu süreç içerisinde hem Afganistan’da Türk ordusu ile birlikte çalışan yüzlerce kişiden oluşan bir ağ oluştu. Hem de onlarca genç Afgan, Ankara’da Harp Okulu’nda eğitimlerini tamamlayıp Afganistan’a geri döndüler ve Afgan ordusunda görev yaptılar. Şimdi sizinle paylaşacaklarımı Bana bir bacağı dizden aşağı ampüte olan, bir gazi üsteğmen arayarak bildirdi. Dedi ki birçok devre arkadaşım şuanda Afgan ordusunda görev yaptıktan sonra Taliban’ın iktidara gelmesi ile birlikte, infaz edileceklerini bildikleri için evlere saklanmış durumdalar ve Afganistan’dan bir an önce çıkmak istiyorlar. Bu konuda Ankara’dan Dışişleri Bakanlığı’ndan bir talimat gitmesi gerekiyor. Ama Dışişleri Bakanlığı bu talimatı geciktiriyor ve Taliban da bu harp okulu mezunu Afgan subaylarına yönelik infaz kararlarını uygulamaya başlamış.

Bu bilgiyi bana veren genç Gazi üsteğmen kardeşim Dışişleri Bakanlığına konuyu anlatmak için gitmiş fakat bu bacağını vatan için vermiş genç evladımızı bakanlıktan içeri dahi almamışlar. Bırakın dinlemeyi o devre arkadaşları için onların hayatları için mücadele ederken beni buldu. Ben bundan bir süre önce iktidarın önemli bir yetkilisine bu konuyu ileterek ricada bulundum ve çoğu zaten Türk soylu olan bu Afgan Ordusu’nda görevli Ankara’da harp okulundan mezun subayların, Afganistan dışarısına çıkarılması için Türkiye’nin harekete geçmesi gerektiğini ifade ettim. İlgileneceklerini söylediler. Bugün üç teğmen kardeşim beni tekrar aradı ve hiçbir gelişme olmadığını söyledi. Bundan dolayı bu videoyu Türk kamuoyuyla paylaşıyorum.

Türkiye’ye Amerikan ordusuyla birlikte savaştığı için Afganistan’dan çıkarılan binlerce Afgan askeri geldi. Ancak isimleri İran’a birileri tarafından verilen Türk Silahlı Kuvvetleri ile yakın temas içerisinde olmuş, sekiz yüze yakın Türk kökenli Afgan, Iran dan Geçirilmediği gibi Ankara’da harp okulundan mezun birçok Afgan subay da Afganistan’dan Türkiye’ye gelmesine veya Afganistan dışına çıkmasına izin verilmiyor. Üstelik daha bu sene Ankara’da harp okulundan teğmen rütbesiyle mezun olan 25 tane Afgan Subayda şu anda Ankara’da aç ve yapacaklarını bilmeden bekliyorlar.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti 5000 senelik bir devlet geleneğine dayanır. Sadece rejim yüz senedir. Afgan ordusuna ilk askeri yardım emrine Gazi Mustafa Kemal Sakarya Savaşı’ndan 15 gün önce dönemin Genelkurmay Başkanı olan Fevzi Paşa’ya en seçkin 15 subayımızı Afgan ordusunu eğitmesi için seç ve yolla şeklinde vermişti. Şimdi yüz sene sonra yetiştirdiğimiz eğittiğimiz Silahlı kuvvetlerimizin yanında olan bu insanlar Türkiye’nin yardımını istiyorlar, yardımına muhtaçlar. Amerikan ordusunun yandaşlarını sınırı açıp Türkiye’ye kabul eden Erdoğan’ın, Türk ordusuyla birlikte çalışmış ve çoğu da Türk kökenli olan bu insanlara neden elini uzatmadığı? sorusunun cevabını kendisinin vermesi gerekiyor.”

(veryansintv.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.