Uluslararası Sinemacılar Derneği’nden iktidara destek

Uluslararası Sinemacılar Derneği’nden iktidara destek
15.05.2021
A+
A-

Uluslararası Sinemacılar Derneği Başkanı Selami Yanık, yayımladığı açıklama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Berat Albayrak’a destek verdi.

Son günlerde iktidara karşı yapılan sözlü saldırılara karşı STK’ların sessiz kaldığını belirten Başkan Yanık yaptığı yazılı açıklamada, ”İktidarı yıpratmak isteyen tüm gruplara, siyasi partilere ve STK’lara duyurmak isterim ki Devletimiz her zaman olduğu gibi çok güçlüdür.” ifadesini kullandı.

Sedat Peker’in youtube üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman  Soylu’yu eleştiren açıklamalarına sert tepki gösteren Uluslararası Sinemacılar Derneği Başkanı Selami Yanık, ”Peker’in yaptığı menfur açıklamalarını maalesef izlemekteyiz ve ne yazık ki büyük teessürle karşılamaktayız. Bu şahsiyetin yaptığı pislikler ortayken ve elinde nice masumların kanı varken bu kadar hadsiz açıklamalar yapması kabul edilemez.” dedi.

Uluslararası Sinemacılar Derneği Başkanı Selami Yanık’ın açıklaması şöyle:

”Maalesef ülkemizde STK’lar devletimizin çıkarları söz konusu olduğunda sessiz… Ve tabi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Hükümeti yıpratmaya yönelik her türlü algı eylemlerinde ya sessiz kalmakta yahut karşı açıklama yapmaktadır. Ben Selami Yanık Uluslararası Sinemacılar Derneği adına ve şahsım adına bu tarz olaylarda iktidarı yıpratmak isteyen tüm gruplara, siyasi partilere ve bizim gibi STK’lara duyurmak isterim ki Devletimiz her zaman olduğu gibi çok güçlüdür. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve eski Hazine Bakanımız Berat Albayrak’ı hedef alarak açıklamalar yapan Sedat Peker’in menfur açıklamalarını maalesef izlemekteyiz ve ne yazık ki büyük teessürle karşılamaktayız.

Bu şahsiyetin yaptığı pislikler ortayken ve elinde nice masumların kanı varken bu kadar hadsiz açıklamalar yapması kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti bin yıllık devlet geleneğiyle bu ve bunun gibi hadsizlere geçmişte olduğu gibi bugün de haddini ve olması gereken yeri bildirecektir. Bu insanlar asla Türk milletini temsil edemezler etraflarına topladıkları çapulcular da aynı, başlarındaki mafya bozuntusu gibi hak ettikleri muameleyi göreceklerdir.

Bu konuda Uluslararası Sinemacılar Derneği Başkanı olarak herkese dün olduğu gibi bugün de Devletimizin ve hükümetimizin yanında olduğumuzu bildirmek isteriz.

Her koldan saldıranlar şunu bilmeli Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet içeriden ve dışarıdan her türlü saldırıya karşı her koldan saldıranlar şunu bilmeli ki; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet içeriden ve dışarıdan her türlü saldırıya karşı Türk milletinin mutlak koruması altındadır.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.