Uluslararası İnsan Hakları Örgütü’nden Bursalı Muhtara Başarı Belgesi!

Uluslararası İnsan Hakları Örgütü’nden Bursalı Muhtara Başarı Belgesi!
30.05.2023
A+
A-

Bursa’da Beşevler Mahalle Muhtarı Erol Yılmazer’e yaptığı çalışmalar ve faaliyetleri nedeniyle Uluslararası İnsan Hakları Örgütü tarafından başarı belgesi verildi.

Uluslararası İnsan Hakları Örgütü (SMM IHRC); Dünyada tüm kıtalara binlerce gönüllü ile insanlara dokunmaya devam eden güçlü ekipler, bölgesel, ulusal, uluslararası düzeyde özgürlük, refah, insan hakları, insan yaşamı ve güvenlik mücadelesine paha biçilmez katkıda bulunan bir örgüt.

Özel izleme komisyonlarıyla: bölgelerdeki komiserler ve komisyon üyeleri ve gönüllülerine dünya çapında milyonlarca insan için, insani yardımlar gerçekleştiriyor.

Kayıtlı ve aktif olan binlerce üye ve gönüllü aracılığıyla, dünyanın dört bir yanında İnsani yardım programları yürüten, farkındalık oluşturan, insan haklarının korunmasına, yerel sosyal ve siyasi durumların izlenmesine ön ayak olan bir kurum. Mağdurlara, yoksullara, ihtiyaç sahiplerine yardımcı olabilmek için binlerce organizasyonlar gerçekleştirerek, afetlerde de normal hayatta da sıkıntı içinde olan insanlara yardımcı olma gayesindeler.

Dünya çapında ödüllendirildi kişiler, kuruluşlar ve kurumlar tarafından değer gören belgeler, “IHRC CERTİFİCADE OF APPRECİATİON” tarafından veriliyor. Her bir insan dünyanın iyiliği ve insan hakları için mücadeleden vazgeçmemeli. Çünkü bugün ne yapıyorsak gelecek nesiller için yapıyoruz. Düşüncesi doğrultusunda çalışmalar yapmak asıl amaçtır. İşte bu kurumun yetkilisi Nihat Işıklar tarafından Bursa’daki faaliyetleriyle iz bırakan Beşevler Mahalle Muhtarı Erol Yılmazer’e başarı belgesi verildi.

Muhtar Yılmazer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Biz muhtarlar hizmet verecek kurumlar ile, hizmet alacak İnsanımız arasında köprü olmaya, sosyal sorumluluk gereği insanımızın, özel, sosyal, nakdi, ayni, kişisel gelişimi, eğitim, öğretim, eğitim kursları, afetlerde her türlü desteklerle aracılık ediyoruz. Devletimizin gözünde halkımızı temsil ediyor, halkımızın gözünde devletimizi temsil ediyoruz. Yıllardır mahallelerimizde muhtarlarımız yerinde yönetim anlayışını hakkını vererek uygulama gayretinde olup, her dönem olduğu gibi sıkıntılı süreçte de yetkisi az, sorumlulukları çok olsa da her şeye rağmen, fedakarlıklar yaparak, her türlü görev ve sorumluluğu alıp, insiyatif kullanarak çözüm odaklı hizmet etmeye ve de halkımızın ilk ulaştığı, genelde sonuç aldığı kurum olmaya devam etti. Tüm bunların karşılığında beklentimiz sadece kuru bir teşekkür hatta çoğu zaman oda değil. Birçok muhtar arkadaşımız “Muhtarlar ne iş yapıyor ki!” tepkisiyle karşılaşıyor birçok kez. Hiç beklentisizce tüm bunları yaparken taaa uzaklardan Merkezi İsviçre/Zürih’te bulunan IHRC Uluslararası İnsan Hakları Örgütü’nün İsviçre İnternational Human Rights Coordinatörü sayın Nihat Işıklar’dan gelen tebrik ve teşekkür belgesi, ”İyilik yap denize at balık bilmezse halık bilir” ama kullarda bilir işinizi iyi yapmaya devam edin mesajını kendi adıma ama işini iyi yapan tüm muhtarlar adına almak, mutlu edici. İşimizi itinayla vatandaşlarımızı kucaklayarak yapmaya devam edeceğiz!” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.