Uludağ’da doğa ve bilim şenliği…

 Uludağ’da doğa ve bilim şenliği…
26.07.2018
A+
A-

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (Bursa BTM) tarafından 11-12 Ağustos tarihleri arasında Sarıalan’da yapılacak ‘Doğa ve Bilim Şenliği’ne katılacak olanlar, teleskoplarla yıldız ve gezegenleri gözlemleyecek, doğa yürüyüşleri ile Uludağ’ın eşsiz güzelliklerini keşfedecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘bilimi topluma yaymak hedefiyle’ projelendirdiği ve Türkiye’nin en kapsamlı, dünyanın sayılı bilim merkezlerinden biri olan Bursa BTM’nin yoğun ilgi gören yaz etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. Kurum tarafından planlanan ve bilime meraklı her yaştan insanı Uludağ’ın zirvesinde buluşturacak ‘Doğa ve Bilim Şenliği’, 11-12 Ağustos tarihlerinde Sarıalan’da gerçekleştirilecek. Tamamen ücretsiz düzenlenecek etkinliklerle bilimseveler, ‘gün boyu’ doğa ile iç içe bilimsel atölyelere katılabilecek, yürüyüş yaparak Uludağ’ın eşsiz güzelliklerini keşfedecek. Gece yarısına dek sürecek şenliğe katılanlar, ‘bilimle iç içe’ unutamayacakları bir gün geçirecek.

Ayrıntılar www.bursabilimmerkezi.org’da

Uludağ’da organize edilen renkli şenlikte doğa yürüyüşlerinin yanı sıra ahşap ev, geri dönüşüm mikroskobu, kuşyemi ve kuş yuvası yapımı ile topraksız tarım, volkanik patlama ve ipekböceği besleme gibi onlarca farklı konuda ücretsiz birçok atölye çalışması da yapılacak. Katılımcılar, şenlik alanındaki atölye çalışmalarına kayıt yaptırarak, tüm etkinliklerden ücretsiz yararlanabilecek. 10.00-18.00 saatleri arasında atölye ve doğa yürüyüşlerinin de yer alacağı şenlik, akşam 22.00-02.00 saatleri arasında gökyüzü gözlemi ile son bulacak. Bursa BTM’nin Uludağ Sarıalan’daki ‘Doğa ve Bilim Şenliği’ne ilişkin detaylı bilgi almak isteyenler, www.bursabilimmerkezi.org web sayfasını ziyaret edebilecek.

Yüzyılın ay tutulmasına hazır mısınız?

Bursa BTM tarafından ‘Bursalı Amatör Astronom Hasip Sönmezalp anısına’ Mihraplı Kent Park’ında organize edilen ‘Gökyüzü Gözlem Etkinliği’ için de geri sayım sürüyor. 27 Temmuz akşamı (Yarın) 21.00 ile 01.00 saatleri arasında organize edilecek etkinliğe katılacak olanlar, yüzyılın en uzun ay tutulmasına tanıklık edecek.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Fehim Ferik, geleneksel hale getirilen organizasyon ile bu yıl astronomi tutkunlarını Mihraplı Kent Park’ında buluşturacaklarını söyledi. 7’den 70’e herkesi gökyüzü gözlem etkinliğine davet eden Ferik, “Tamamen ücretsiz yapılacak etkinliğimize katılanlar, alana kurulacak dev teleskoplarla yüzyılın en uzun ay tutulmasına şahitlik edecek. Gökyüzü tutkunları ayrıca, alanda bulunan mobil planetaryum ile yıldızlar ve gezegenler hakkında da bilgi sahibi olacak” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.