Uludağ Üniversitesi sağlık çalışanlarından ‘sadaka zammı’na tepki!

Uludağ Üniversitesi sağlık çalışanlarından ‘sadaka zammı’na tepki!
29.02.2024
A+
A-

Uludağ Üniversitesi sağlık çalışanları ve Öz Sağlık İş Sendikası yüzde 32.57’de kalan zammın yüzde 45.25’e çıkarılmasını talep ettikleri basın açıklamasını yapmak üzere Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplandı.

Kamu işçilerine ek protokolde imzalanan yüzde 32. 57’lik zammı protesto etmek için toplanan sağlık çalışanları adına açıklama yapan Öz Sağlık İş Temsilcisi Samet Tavukçu şunları söyledi:

”Hepinizin bildiği üzere bu tarz toplantı ve basın açıklamalarında ilk cümle öncelikli olarak hoş geldiniz olur ama bugün biz Uludağ Üniversitesi çalışanları olarak buraya hiçte hoş gelmedik. Hoşnut ve memnun olmadığımız bir ek protokolden hoşnut ve memnun olmadığımız bir zam oranı ve bu zam oranının geçerlilik tarihinden ötürü hoş geldiniz diyerek başlamak yerine öncelikli olarak hepimize her birimize geçmiş olsun diye başlamak istiyorum arkadaşlar. Gece gündüz demeden depremde yangında selde tüm dünyayı kasıp kavuran pandemide şartlar ne kadar zor olursa olsun memleketi vatandaşı devleti ve milleti için bir an bile tereddüt etmeden her daim 24 saat aralıksız hizmet veren biz sağlık çalışanlarını da bugün buraya hoş gelmek yüzümüzde küçükte olsa bir tebessümle mutlu gelmek ebetteki çok isterdik. Hatta belki de bugün burada emeği geçen en ufak bir faydası küçücükte olsa bir katkısı olan her kesemin olduğuna hangi tarafa mensup olduğuna bakmaksızın memnuniyetimizi dile getirip bir teşekkür konuşması dahi yapmak inanın çok ama çok isterdik.

Lakin ülkemizin içinde bulunduğu bu ekonomik atmosferde memleketimizin her kesiminin refah düzeyini bir nebzede olsa rahatlatmak adına yapılan iyileştirmeler ve zamlar maalesef ki ama maalesef ki belli mihraplar ve belli odakların iş bilmezliği aceleciliği biz yaptık oldu zihniyeti sebebiyle biz kamu işçilerine yansımamıştır yansıtılamamıştır. Asgari ücret Emekli Memur Herkes ama herkes yüzde 49. 25 zam almışken Kamu işçisi yüzde 32.57 ye mahkûm edilmiştir. Yalnızca kendi menfi çıkarlarını düşünen bütün mesaisini ultra lüks ofislerinde geçiren beş yıldızlı otellerde konaklayıp yalnızca belli dönemlerde deri koltuklu son model arabalarıyla ortaya çıkarken ekran karşısında yalnızca ama yalnızca algı sendikacılığı yapan kimi zaman mikrofonu açık unutup kimi zamansa kimseyi memnun etmeyen bu protokolleri Uygulama dönem tarihleri sebebiyle sürekli mağduriyet yaratmış sözleşmeleri sırf kendi popülerlikleri ve reklamları uğruna adeta bir başarı hikâyesiymiş gibi anlatan dünyadan sahadan işçiden işçinin halinden bir haber bu şahısların tamamen kendi beceriksizliğinden kaynaklı bu yüzde 32.57 yi kesinlikle kabul etmiyoruz.

İşçiden yana işçiyle aynı duyguları paylaşıyor aynı hassasiyetlere sahipmiş imajı veren bu yılların eskitemediği adeta oturdukları koltuğa yapışmış kravatlılara Son yaşanan ek protokol sürecinden sonra üniforması ter içinde alın terini helal kazanan tüm işçi kardeşlerimiz gereken dersi verecektir. Bundan kimsenin ama hiç kimsenin kesinlikle şüphesi olmasın. Devletimizin büyüklüğüne birliğine bütünlüğüne olan inancımızla sayın devlet büyüklerimizin sayın cumhurbaşkanımızın belli odaklar tarafından aceleyle yapılmış bu eksik ve haksız ek protokolü yeniden değerlendireceğini tekrar revize ederek toplumun her kesimine uygulanan yüzde 49.25 zammın 1 Ocak itibariyle geçerli olmak suretiyle biz kamu işçilerine de uygulanacağını ümit ediyor buradan tekrar ama tekrar dile getiriyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.