Türkiye’nin ilk insanlı uzay yolculuğu başlıyor

Türkiye’nin ilk insanlı uzay yolculuğu başlıyor
17.01.2024
A+
A-

Türkiye’nin ilk insanlı uzay yolculuğu ülkenin dört bir yanından takip edilebilecek

Vatandaşlar, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın gece yarısından sonra başlayacak uzay yolculuğu heyecanına, İstanbul, Ankara, Trabzon, Konya, Mersin ve Gaziantep gibi pek çok ilde yapılacak etkinliklerle dahil olacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın gece yarısından sonra başlayacak uzay yolculuğunun, çeşitli illerde bilim merkezleri ve meydanlardaki etkinliklerle takip edileceğini bildirdi.

Kacır, sosyal medya hesabı X’ten, Türkiye’nin ilk insanlı uzay yolculuğu nedeniyle düzenlenecek etkinliklere ilişkin paylaşım yaptı.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna ilişkin heyecanın yeri göğü saracağını belirten Kacır, gece yarısından sonra saat 01.11’de Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’na yolculuğunun başlayacağını anımsattı.

Kacır, fırlatma töreni nedeniyle nefeslerin tutulacağı o anları herkesin ekranları başında izleyebileceğine işaret ederek, “Bu tarihi heyecan, bilim merkezlerimizdeki ve meydanlardaki etkinliklerle takip edilecek.” ifadesini kullandı.

Bakan Kacır’ın paylaşımında yer alan bilgilere göre, Gezeravcı’nın uzay yolculuğu, İstanbul, Trabzon, Konya, Aksaray, Muş, Kayseri, Antalya, Gaziantep bilim merkezlerinden, Bursa’daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nden, İstanbul Taksim ile Ankara Kızılay meydanlarında kurulan planetaryumlardan, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü ve Mersin Silifke Meydanı’ndan izlenecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.