Türkiye’nin 4. GSM operatörü abone alımına başladı

Türkiye’nin 4. GSM operatörü abone alımına başladı
16.02.2024
A+
A-

Türkiye’nin dördüncü GSM operatörü abone alımına başladı.

Türkiye’de dördüncü GSM operatörü olan Netgsm, 0510 operatör koduyla bu ay itibarıyla abone alımına başladı.

Türkiye’de Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone’un ardından hizmet verecek dördüncü GSM operatörü Netgsm, bu ay itibarıyla abone alımına başladı.

Netgsm Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) 2009’da aldığı sabit telefon, sanal mobil telefon, internet servis sağlayıcılığı ve haberleşme altyapı lisanslarıyla hizmet verdiğini söyledi.

Mobil telefon hizmetlerinde ilk defa sanal mobil şebeke hizmetleri kapsamında GSM çekirdek şebeke altyapılarını kurduklarını belirten Öcal, BTK’den 0510 22X XXXX numara bloku aldıklarını ve test olarak geçen yıl hizmet vermeye başladıklarını bildirdi.

Öcal, halihazırda sabit telefon hizmetleri kapsamında 200 bine yaklaşan VoIP/SMS/internet abonesiyle imtiyazlı grup firmalarının arkasından dördüncü sıraya yükseldikleri bilgisini verdi.

İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPILABİLİYOR

Öcal, BTK’ya yaptıkları başvurulara ilişkin onayları geçen yılın sonu itibarıyla aldıklarını dile getirerek, “Gerekli başvuruları yaptık. Abone alımı herhangi bir bayiye gitmeden, e-Devlet veya akıllı telefonlardaki yapay zeka doğrulamalı mobil uygulama üzerinden yapılabiliyor. Abone alımına bu ay itibarıyla başladık” değerlendirmesinde bulundu.

Böylece Türk Telekom’un mobil hizmeti TT Mobil, Turkcell ve Vodafone Türkiye’nin ardından 4’üncü operatör olarak hizmet vereceklerini belirten Öcal, diğer GSM operatörlerin numaralarının da Netgsm’e taşınabileceğini kaydetti.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.