Türkiye’de yeni bir siyasi parti daha kuruldu

Türkiye’de yeni bir siyasi parti daha kuruldu
17.08.2023
A+
A-

Türkiye Değişim Partisi (TDP) ve Merkez Parti’den ayrılanların bir araya gelerek Türkiye’nin 129. siyasi partisi “Yerli ve Milli Parti”yi   kurdular.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) ve Merkez Parti’den ayrılanların bir araya geerek Türkiye’nin 129. siyasi partisi “Yerli ve Milli Parti”yi   kurdular. Türkiye siyasetinde partiler 128 partiden 129  partiye yükseldi.

Yerli ve Milli Parti adı altında kurulan partinin Genel Başkanı Teoman Mutlu olacak.Partinin kurucular kurulunda ise siyasetçi Uğur Aksöz, Sabri Erbakan, akademisyenler ve emekli generaller bulunuyor. Resmen kurulan Yerli ve Milli Parti’nin ambleminde ise mavi kanatlı bir kelebek ve kelebeğin sırtında kırmızı renkli Türkiye haritası bulunuyor.

Yerli ve Milli Parti kurulma nedenlerini şu ifadelerle açıkladı:

”Bir parti 21 yıldır seçim kazanıyor.Diğer partilerde 21 yıldır seçim kaybediyor.Yani kazanmak iktidarın hüneri değil, muhalefetin zayıflığıdır.Siyasette  önce halka güven veren bir muhalefet lazım. İktidar nasılsa gelir.

Biz bu yola biz bunun için çıktık…Sadece Bayrak, Vatan, Millet aşkını yüreğinde taşıyan Cumhuriyet, Demokrasi ve Adaletin bekçileriyiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.