Türk Kızılayı bu ramazan da Bursa’da ihtiyaç sahiplerinin yanında olacak

Türk Kızılayı bu ramazan da Bursa’da ihtiyaç sahiplerinin yanında olacak
02.05.2019
A+
A-

Türk Kızılayı Bursa Şubesi, her sene olduğu gibi bu ramazan ayında da hayırseverlerin destekleriyle ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulunacak.

Şube Başkanı Davut Gürkan, Türk Kızılayı Bursa Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, kurumun incelemeleri sonucu maddi durumu yetersiz olduğu tespit edilen vatandaşların ihtiyaçlarının bu ramazan ayında da karşılanacağını söyledi.

Bursa’nın yardımsever kimliğiyle ön plana çıktığını belirten Gürkan, ”Bursa’mızda hayırsever vatandaşlarımızın merhamet elini ramazanın ruhuna yakışır şekilde titizlikle ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştıracağız. Tüm bu iyilik organizasyonları sürerken, yardımseverlerimiz yapılan kayıtlar sayesinde bağışlarını takip edebilecek.” dedi.

Türk Kızılayının ramazan ayında Türkiye genelinde 1 milyon 600 bin kişiye, 400 bin gıda kolisi ulaştıracağını dile getiren Gürkan, şöyle devam etti:

“Ayrıca çocuklar için 100 bin koli bayram hediyesi hazırladık. Bu kapsamda, anlaşmış olduğumuz zincir marketlerde Türk Kızılayı adına gıda kolileri satışa sunulacak olup, ayrıca Türk Kızılayı resmi internet sitesinden gıda kolileri bağışları kabul edilecek. Bursa’nın farklı noktalarına kuracağımız stantlarda da hayırseverlerimizin bağışlarını kabul edeceğiz. Anlaşmalı olduğumuz marketlerde gıda yardımı gibi çalışmalarımız, ramazan ayı boyunca şehrin dört bir yanına dağıtacağımız gıda kolileri ve diğer birçok projemizle Bursa’mızda ramazanın bereketini ihtiyaç sahipleri ile paylaşacağız.”

Fitre ve zekat, bağış ve dağıtım çalışmalarına da değinen Gürkan, “Bizler de Bursa’mızda hayırseverlerimizin fitre ve zekatlarını dini hassasiyetler gözetilecek şekilde, ramazanın ruhuna uygun olarak titizlikle yürüteceğimiz çalışmalarla sahiplerine ulaştıracağız.” ifadesini kullandı.

Gürkan, hayırseverlerin “www.bursakizilay.org.tr” internet sitesinden, Kızılay Plaza’dan, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı aralığındaki Türk Kızılayı Bağış Merkezinden bağışta bulunabileceğini sözlerine ekledi.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.