Türk Kadınlar Birliği’nden 100. Yıla yakışır toplantı

Türk Kadınlar Birliği’nden 100. Yıla yakışır toplantı
26.02.2024
A+
A-

Atatürk’ün liderliğinde, Nezihe Muhiddin başkanlığında 7 Şubat 1924 tarihinde  kurulan Türk Kadınlar Birliği 100. Yılını Heybeli Otel’de üye ve konukların yoğun ilgi gösterdiği kahvaltıda kutladı.

Türk Kadınlar Birliği Dönem Başkanı Tijen Sözeri, açılış konuşmasında, Derneğin amacı olan kadının siyasal haklarını elde etmesi ve sosyal yaşama eşit olarak katılımının sağlanması için yapılan çalışmaları, yeni dönemde uluslar arası ve yerel de önemli projelere imza atacaklarını belirterek, Türk Kadınlar Birliği’nin  Türkiye’ de 80 şubeye ulaşmanın mutluluğunu paylaştıktan sonra geçmiş dönem TKB Yönetim Kurulu üyelerine ‘Teşekkür Plaketi’ vererek konukların takdimine geçti.

Yıl kahvaltısında Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Özer, Uludağ Üniversitesi Kadın Araştırma Merkezi Müdürü Nimet Haşıl ve Prof. Dr. Nuray Akbudak, Veteran BUSADER Başkanı Deniz Cantürk, CEİD Bursa İl Koordinatörü Esra Can Mollaer konuklar arasındaydı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem kadınların hayatımızdaki önemini belirten konuşmasından sonra, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Sibel Özer ‘e  Türk Kadınlar Birliğinin bir nişanesi olarak rozetimiz taktim edildi.

Derneğin konuklarından olan CEİD İl Koordinatörü Esra Can Mollaer’in Toplumsal Cinsiyet Eşitliğiyle ilgili verdiği söyleşi üyeler ve konuklar tarafından ilgiyle dinlendi.

Birgül Yıldız Günay’ın ‘REÇETE’ isimli kitabını tanıtması ve imzalamasıyla etkinlik sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.