Türk Eğitim-Sen’den mücadelede kararlılık vurgusu

Türk Eğitim-Sen’den mücadelede kararlılık vurgusu
08.09.2022
A+
A-

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No’lu Şube’nin düzenlediği etkinlikte önemli tespitlerde bulunuldu. Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No’lu Şube Eğitim-Öğretim Yılı ilk toplantısını ilçe temsilcileri ile İnegöl’de gerçekleştirdi.

Türk Eğitim-Sen’in “Güven Kapısı” olduğu vurgusu ile başlayan toplantıda Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndaki sınav esasının kaldırılması için verilecek mücadelede kararlılık vurgusu yapıldı.

Etkinlikte söz alan Şube Başkanı Fatih Gümüş, şunları söyledi:

“Bilindiği üzere 2022-2023 eğitim öğretim yılı başlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı Çalışanlarına, Üniversite çalışanlarına, öğrenci ve velilerimize hayırlı olsun. Her dönem başında olduğu gibi maalesef bu dönem de eğitim çalışanı sınıfı olarak birçok sıkıntı ve problem ile seneyi açıyoruz. Bu sıkıntıların başında son ekonomik gelişmelerle doğru orantılı olarak eğitim çalışanlarının ay sonunu getirmek için çektikleri çile gelmektedir. Maalesef ki ekonomik sıkıntılar yetmezmiş gibi üstüne bir de Öğretmen Meslek Kanunu’ndaki marazlı uygulamalar eklenmiştir. Esasen her ikisinin de ortak problemi eğitim çalışanlarının toplum nezdindeki sosyo-ekonomik imajına vermiş olduğu ve her geçen gün derinleştirdiği imaj ve itibar kaybıdır!

Öğretmenlerimiz bu yıl yaz tatili yapamadılar, dinlenemediler. Malumunuz olduğu üzere Öğretmen Kariyer Basamakları düzenlemesi nedeniyle tabi tutulacakları bir sınav için Bakanlıkça hazırlanan videoları izlemekle ve sınava çalışmakla uğraştılar. Türk Eğitim-Sen olarak 2005 yılından beri sınavla yapılacak bir kariyer sistemine itirazımızı halen daha sürdürüyoruz. Öğretmenlik mesleği zaten kanunla tanımlanmış bir uzmanlık mesleğidir. Burada sınav yerine yıla dayalı bir uygulama yapılmalı ve 10 yılını dolduran Uzman 20 yılını dolduranlar Başöğretmen ilan edilmelidir. Bu konuda sendika olarak kanuni düzenleme çıkmadan önce ve Meclis’te görüşülürken düşüncelerimizi yetkililerle her platformda paylaştık. Takiben sınavın iptali, sınav takviminin yürütmesinin durdurulması gibi pek çok hususta dava açtık ve halen bu davamız devam etmektedir. Hal böyle iken bir kısım sendikamsı yapıların bu konuda sendikamıza dönük hamleleri beyhudedir… Sınavsız bir kariyer sistemi için mücadelemiz devam etmektedir. Sayın Genel başkanımızın dediği gibi; “Kariyer meselesi ya çözülecek ya çözülecektir.” Bu minvaldeki tavrımızdan milim sapma olmamıştır.

Özellikle son günlerde her iki sürece de dişe dokunur bir katkı sunamayıp, Türk Eğitim Sen’in almış olduğu inisiyatifi alamayıp, suya sabuna dokunmayan çevrelerin olguların tersine algı yönlendirmesi ile sırf sendikal veya siyasal çıkar sağlamak amacıyla yaratmış olduğu kaos ortamı, aklı selim yaklaşımla takip edilmelidir. Buradan açık bir şekilde ifade ediyoruz ki Meclisimiz açıldığında konu ile ilgili sendikamızın görüşleri ve ortak akıl ile yapılacak kanuni bir düzenleme ile bu problem çözülmelidir. Sınav kaldırılmalıdır. Örselenen öğretmenlerimize sahip çıkılarak yeni bir heyecan ve motivasyon kazandırılmalıdır.

Bilindiği üzere kamu çalışanlarının maaşlarını aldıkları bankaların belirlenmesinde bankalarca çalışanlara promosyon adı altında bir ödeme yapılmaktadır. Genellikle üç ila beş yıllık yapılan bu sözleşmelerde ekonomideki öngörülemeyen gelişmeler nedeniyle ciddi bir hak kaybı oluşmuştur. Bankalarımız bu kaybın telafisi için mutlaka promosyonları güncellemelidir. Sendika olarak 2021 ve 2022 yılında yapılan banka promosyonlarının güncellenmesi için kurumlara yazı yazdık. Bir kısım ön görüşmeler de yaptık. Buradan şunu ifade edelim ki, önümüzdeki günlerde ilgili bankalar olumlu geri dönüş yapmaz ise sendikal mücadelenin gereğini yapacağız. Tüm çalışanlar olarak; otomatik ödemelerimizi, takiben kredi kartlarımızı iptal edecek, arkasından da bankada paramızı tutmayacağız. İlgili kurumlar tarafından da anlaşma feshi yoluna gidilmelidir. Tüm bu olumsuz süreçlerin yaşanmaması için bankalarımız iyi niyetli yaklaşımlarımızı dikkate alarak gerekli güncellemeyi yapmalıdırlar.

Bunca yıl her türlü haksızlığın karşısında elif timsali durup, hak haklının oluncaya kadar mücadeleye devam diyerek; azminden ve kararlılığından ödün vermeyen yuvamız Türk Eğitim Sen’e dün olduğu gibi bugün de güven duyarak, destek verme günüdür! Zaman hepimize gösterecektir ki Türk Eğitim Sen’e inanlar mücadelesinin karşılığını alarak, içi huzur dolu bir şekilde yine iyi ki TÜRK EĞİTİM SEN’liyim diyecektir!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.