Türk Eğitim Sen Yenişehir’den ‘promosyon’ tepkisi

Türk Eğitim Sen Yenişehir’den ‘promosyon’ tepkisi
22.03.2023
A+
A-

Türk Eğitim Sen Yenişehir: Milyonlarca çalışanın sırtından kazancına kazanç katan bankalar, adeta bir rant ittifakına imza atıyorlar!

Türk Eğitim Sendikası Yenişehir İlçe Temsilciliği; Cumhuriyet Meydanı’nda tarihi saat kulesi altında bir basın açıklaması yaptı.

Türk Eğitim-Sen Yenişehir İlçe Temsilcisi Cevat Soykan;  “Kamu çalışanlarının maaşlarından yıllardır fahiş kar elde eden bankaların son aylarda takındığı tutum kabul edilemez!” dedi.

Milyonlarca çalışanın sırtından kazancına kazanç katan bankaların adeta bir rant ittifakı kurmuşçasına emek sömürüsü yaptığını ifade eden Cevat Soykan, ”Durum öylesine bir seviyeye ulaşmıştır ki, bankalar, emeklilere verdikleri miktarların bile altında promosyon teklifleriyle öğretmenlerimizle alay etmektedirler. MEB artık bu vurdumduymazlığa ve cüretkârlığa dur demeli, bankaların, 1 milyonun üzerinde çalışanı olan bir kuruma karşı seviyeli şekilde muhatap olmasını sağlamalıdır. Bakanlık, tüm çalışanları adına bankalarla muhatap olmalı ve meslektaşlarımızın hak kaybına engel olmalıdır. Sözleşmede 2023 yılı için 40 bin lira taban fiyat olmalıdır.’’ diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.