Turizm açısından en iyi 10 ülke

Turizm açısından en iyi 10 ülke
26.05.2024
A+
A-

Dünya Ekonomik Forumu, 2024 yılında seyahat ve turizm alanında dünyanın en iyi ülkelerini belirledi.

Dünya Ekonomik Forumu’na göre dünyanın turizm açısından en iyi ülkeleri belirlendi. Sıralama; altyapı, doğal kaynaklar, sürdürülebilirlik, iş gücü mevcudiyeti ve fiyatlandırma dahil olmak üzere çok çeşitli kriterlere göre belirlendi.

Listede ilk 10’da yer alan ülkelerden altısının Avrupa’dan olması dikkat çekti. Rapor, kıtayı bölge içi güçlü seyahat akışlarına sahip dayanıklı bir destinasyon olarak adlandırıyor ve tren bağlantısı açısından da yüksek puanlar veriyor.

Fransa’nın yüksek puan alarak dördüncü sıraya yerleşmesi ise bu yıl Paris’te yapılacak Yaz Olimpiyatları nedeniyle pek de şaşırtıcı karşılanmadı.

Dikkate alınan diğer bir faktör de Avrupa pasaportunun gücü. Henley Endeksi her yıl dünyanın en güçlü pasaportlarını sıralıyor ve bunların verileri Dünya Ekonomik Forumu (WEF) raporuna dahil ediliyor. 2024 yılı için altı ülke birinci sırayı paylaşıyor: Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Singapur ve İspanya. Bu ülkelerden beşi ilk 10’da, Singapur ise 13. sırada yer alıyor.

Ayrıca bir süredir sosyal medyada da görünen Japonya turizminden, raporda da bahsediliyor. Hem Mart hem de Nisan 2024’te ayda üç milyondan fazla yabancı turist Japonya’ya gitti ve önümüzdeki yaz tatillerinde çok daha fazlasının ziyaret etmesi bekleniyor.

Sekizinci sırada yer alan Çin ise son aylarda turistlerin ziyaretini kolaylaştırmak için bazı hamleler yaptı. Mart ayında aralarında İrlanda, İsviçre ve Hollanda’nın da bulunduğu birçok Avrupa ülkesinde ikamet edenlere yönelik vize zorunluluğu kaldırıldı. Ayrıca seyahat vizesi almak için artık seyahat planı veya otel rezervasyonu kanıtı sunmalarına gerek kalmadığı için Amerikalıların Çin’i ziyaret etmesi de her zamankinden daha kolay hale geldi.

ABD ilk 10’daki tek Kuzey Amerika ülkesi iken, komşu Kanada listenin hemen dışında 11. sırada yer alıyor. ABD’nin büyüklüğü ve kapsamı gerçekten öne çıkmasına yardımcı oluyor.

Dünya Ekonomik Forumu’na göre turizm açısından en iyi 10 ülke

1. Amerika Birleşik Devletleri

2. İspanya

3. Japonya

4. Fransa

5. Avustralya

6. Almanya

7. Birleşik Krallık

8. Çin

9. İtalya

10. İsviçre

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.