TR-Düşünce Kulübü, Türkşeker Genel Müdürü Alkan’ı ağırladı

TR-Düşünce Kulübü, Türkşeker Genel Müdürü Alkan’ı ağırladı
24.04.2022
A+
A-

TR-Düşünce Kulübü’nün konuğu Türkşeker Genel Müdürü Alkan: Şekerin tadını kaçırtmayız!

Genel Merkezi Bursa’da bulunan TR-Düşünce Kulübü’nün düzenlediği iftar yemeğinin onur konuğu Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş Genel Müdürü Mücahit Alkan’dı…

Uzun yıllar Bursa’da da görev yapan Alkan, üç yıl önce göreve geldiği Türkşeker’in çalışmaları, hedefleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Zor zamanda zor bir göreve geldiğini belirten Alkan, “Teşhis olmadan tedavi olmaz” diyerek, çözüm odaklı, analitik düşünce ve ortak akılla, zorluğu yendiklerini söyledi.

25 yıldır özelleştirme kapmasında olduğu için atıl durumda bırakılan kurumu, 5 yıllık planla ayağa kaldırdıklarını ve özelleştirme kapsamından çıkartarak bir ilki başardıklarını ifade eden Alkan, çalışma felsefesini şu sözlerle özetledi:

“Tarladan ürün alım garantili sözleşmeli tarım anlaşması yaparak çiftçimizi destekliyoruz. Şeker pancarı dışında buğday, arpa, ayçiçeği, mısır, domates gibi birçok ürüne de destek veriyoruz. Bu ürünleri ekonomik açıdan zorda olan sanayicimizin fabrikalarında işleyerek onlara da destek çıkıyoruz. Ürünlerimizi RFG dediğimiz rafta fiyat garantisi veren marketlere vererek, tüketicilerimizi koruyoruz. Fabrikalarımızda kurduğumuz eko sistem sayesinde üretim maliyetlerimiz de düşüyor.”

Pandemi dönemi, karaborsaya düşen alkolün üretimini artırarak hastanelerin ve kolonya, dezenfektan firmalarının imdadına yetiştiklerini hatırlatan Alkan, son dönemde gündeme gelen şeker fiyatlarındaki artışı da Türkşeker olarak engelleyerek fiyatı dengelediklerini belirtti.

“Bu ülkenin toprakları çok bereketli, yeter ki umutsuzluğa kapılmayalım ve birlik içinde çalışalım, üretelim. Her işin başı plan! Sistemi kuran ve çalışan dünyayı yönetir!” diyerek Türkiye’de hiçbir ürün konusunda sıkıntı çekilmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Sunum sonrası, katılımından dolayı TR-Düşünce Kulübü Genel Başkanı Ercan Yakut tarafından Türkşeker Genel Müdürü Mücahit Alkan’a teşekkür plaketi sunuldu.

Nilüfer Belediye Başkanvekili Mesut Şehitoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Düşünsel Şentürk, Mezarlıklar Şube Müdürü Şefik Sular, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Şakir Emin ve Fuat Alparslan, Kızılay Güney Marmara Bölge Sorumlusu Ramazan Çiçek, Dağ-Der Genel Başkanı Yaşar Türk ve yöneticileri, Kalbiselim Derneği Başkanı Osman İpekçioğlu,  Gölder Dernek Başkanı Semih Öz, Burtim-Der Başkanı Murat Çakmaker, Ağrılılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Atilla Güney, Uluslararası Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Ali Rıza Serhilal, Mülteci Hakları Başkanı Şirin Alçı ve Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah İnce de iftara katılanlar arasındaydı.

Gündüz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, iftarın yapıldığı Hayat Hastanesi’nde yatmakta olan hasta çocuklara hediyeler vererek günlerini kutlayan Düşünce Kulübü yönetimi, iftar sonrası da Kızılay Kan Merkezi’ne giderek üyeleriyle birlikte topluca kan bağışında bulundular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.