TKDK’dan işleme tesislerine hibe desteği

TKDK’dan işleme tesislerine hibe desteği
31.08.2023
A+
A-

TKDK Bursa İl Koordinatörü Bilal Tunç; kurumun IPARD II Programı kapsamında yeni bir başvuru ilanına çıktıklarını açıkladı.

Kurt, “Kurumumuz 13. başvuru çağrı ilanı kapsamında “101-tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar (Hayvancılık İşletmeleri)” ve “103- tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar” tedbirlerinden yalnızca makine-ekipman (yenilenebilir enerji yatırımları dahil), hizmet ve görünürlük alımları kapsamında başvurular kabul edilecek.” açıklamasında bulundu.

Ayrıca yapılacak başvuruların hangi konu ile ilgili olduğunu da açıklayan TKDK Bursa İl Koordinatörü Bilal Tunç, şunları söyledi:

“13. başvuru çağrı ilanı kapsamında desteklenecek sektörler;

süt üreten tarımsal işletmeler (inek, manda, koyun ve keçi)

kırmızı et üreten tarımsal işletmeler (sığır, manda, koyun, keçi)

kanatlı eti üreten tarımsal işletmeler (tavuk, hindi, kaz)

yumurta üreten tarımsal işletmeler

süt işleme tesisleri süt toplama merkezleri, peynir altı suyu işleme tesisleri,

et kesimhaneleri, parçalama ve işleme tesisleri,

meyve-sebze işleme tesisleri

su ürünleri işleme tesisleri desteklenecektir.

Başvurular; süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üretimi için; 04.09.2023-28.09.2023 tarihleri arası, (online proje başvuru sistemi 26.08.2023 tarihi saat 21:00’da kapatılacaktır.) süt işleme tesisleri, süt toplama merkezleri, peynir altı suyu işleme tesisleri, et kesimhaneleri, parçalama ve işleme tesisleri, meyve-sebze işleme tesisleri ve su ürünleri işleme tesislerine yönelik yatırımlar için; 18.09.2023-12.10.2023 tarihleri arası, ( online proje başvuru sistemi 10.10.2023 tarihi saat 21:00’da kapatılacaktır.)

Bütün potansiyeli olan mevcut ve  sadece yapı kullanım izni olan makine desteği ile açılacak yeni işletmeleri, ayrıntılı bilgi almak için kurumumuza davet ediyoruz. Bu dönemin başta ilimiz olmak üzere, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.