The Independent: Türkiye’nin ‘Madonna’sı tutuklandı

The Independent: Türkiye’nin ‘Madonna’sı tutuklandı
27.08.2022
A+
A-

İngiltere merkezli The Independent gazetesi şarkıcı Gülşen‘in hukuksuzca tutuklanmasını “Türkiye’nin ‘Madonna’sı tutuklandı” başlığıyla duyurdu. Gazetede, Austria Wien maçında Fenerbahçeli taraftarların Gülşen’in şarkısıyla destek olduğuna da yer verildi.

Şarkıcı Gülşen’in geçtiğimiz Nisan ayındaki bir konserinde, sahnede yaptığı şaka nedeniyle tutuklanması İngiltere’de de yankı uyandırdı. Birleşik Krallık’ın ulusal gazeteleri arasında yer alan The Independent, Gülşen’in tutuklanmasını Türkiye’nin ‘Madonna’sı dini eğitim veren lise sistemiyle ilgili sözleri nedeniyle tutuklandı başlığıyla duyurdu.

Gülşen’in İmam Hatip liselileriyle ilgili sözlerine yer veren gazete, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da İmam Hatip lisesi mezunu olduğuna dikkat çekti.

Independent’ın konu hakkında görüş aldığı İstanbul’daki Amerikan Araştırma Enstitüsü’nde pop kültürü ve siyaset bilimi üzerine çalışan Kenan Behzat Sharpe “Gülşen’in ülkedeki herkesin bildiği birkaç şarkısı var. Gerçekten ikonik bir figür. Sahne performansı, kostümleri ve cesur tercihleriyle tanınan bir Türk Madonnası gibi olduğunu söyleyebilirsiniz” dedi.

(tele1.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.