Tayyar’dan Özhaseki’ye ‘sanayi çöker’ tepkisi

Tayyar’dan Özhaseki’ye ‘sanayi çöker’ tepkisi
29.07.2021
A+
A-

AKP içinde ‘Suriyeliler’ tartışması… Tayyar’dan Özhaseki’ye ‘sanayi çöker’ tepkisi geldi.

Son günlerde alevlenen göçmen tartışması AKP içinde de farklı görüşleri gün yüzüne çıkarttı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve AKP Genel Başkan Danışmanı ve Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay’ın “Suriyeliler giderse ekonomi ve sanayi çöker” iddiasına AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar’dan tepki geldi.

Suriyeli göçmenlerin yoğun olarak bulunduğu Gaziantep’in milletvekilliğini de yapan Tayyar, sosyal medya hesabından isim vermeden “Gaziantep Organize’de 1.140 fabrika var, 230 bin kişi çalışıyor. 12 küçük işletme sahibi Suriyeli, 3 bin civarında Suriyeli çalışıyor. 8 milyar doları aşan ihracatıyla Gaziantep 5.sırada. Elbette insanlığımızdan utanacağımız işler yapmayalım ama ‘çökeriz’ tezi de doğru değil” ifadelerini kullandı.

Tayyar devamında, “Mazlumların yanında durmak; insani, vicdani ve ahlaki sorumluluktur. Bu meşru zemini kaybedip ‘çökeriz, biteriz’ gibi sunarsak, hem bu ülkeye hem AK Parti’nin 19 yıllık birikimine haksızlık etmiş oluruz. Akl-ı selime, makuliyete ihtiyaç var” dedi.

‘ENSAR’ RETORİĞİ SORUNU TARİFE YETMEZ

Tayyar, geçen hafta da göçmen sorunuyla ilgili şu mesajı paylaşmıştı:

“Göçmen sorunu, Suriyeli boyutunu çoktan aştı, Asya ve Afrikalılara kadar uzandı. Bu sorun, önümüzdeki dönem siyasetin en hararetli tartışma konusu olmaya namzet. Ensar retoriği, sorunu tek başına tarife yetersiz. Süreç iyi yönetilemezse sosyal ve siyasal sonuçları ağır olur.”

(veryansintv.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.