Tatlıoğlu: 8 milyon göçmenle baş başa kaldık

Tatlıoğlu: 8 milyon göçmenle baş başa kaldık
23.08.2021
A+
A-

İYİ Partili İsmail Tatlıoğlu, ”Bizi 8 milyon göçmenle baş başa bıraktılar” dedi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, iktidarın göçmen politikasını eleştirirken “Bizi 8 milyon göçmenle baş başa bıraktılar” dedi.

Anka’da yer alan habere göre; İYİ Parti Bursa Milletvekili Tatlıoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Toplumsal Politikalar Başkanı Ünzile Yüksel, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’le birlikte Artvin’de esnafı ziyaret etti.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ile de görüşen Tatlıoğlu, partisinin il başkanlığı bir açıklama yaptı.

Tatlıoğlu, şöyle konuştu:

“Afganistan’da, dünyanın her yerinde başkanlar bir başka ülkenin başbakanıyla görüşür. Baş başa da görüşür özel bir sohbet eder kahve içer.

Ama dünyanın hiçbir yerinde resmi görüşmeler, devletin kayıtlarına düşmeden olmaz; o zaten olmazsa devletin görüşmesi sayılmaz. Devlette devamlılık esastır. Bugün Tayyip Erdoğan’sa, yarın gider Meral Akşener olur.

5 milyon, 5,5 milyon Suriyeli için, bu Suriye meselesi değil, bu onların da dahil olduğu 92 milyonluk Türkiye meselesidir. Dünyanın hiçbir ülkesi, Amerika dahil nüfusunun yüzde onu kadar göçü on yılda, on beş yılda hazmedemez; dünyanın zengin ülkelerinde dahil.

Türkiye’nin dış politika kodları belli binlerce yıllık birikimine sırt dönüp, politikayı Dışişleri’nin koridorlarından partinin odalarına taşıyanlar, Ortadoğu politikalarının altında kaldılar. Bizi 8 milyon göçmenle baş başa bıraktılar. Herkes vatanında mutlu tek çözüm, ana çözümü söyleyen, 25 Ekim 2017 yılında Meral Akşener’dir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.